Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un espot no sexista ideat per alumnes de l'Escola Maristes guanya un dels premis del concurs (Re)imagina't El certamen està organitzat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, del qual forma part l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un espot no sexista ideat per alumnes de l'Escola Maristes guanya un dels premis del concurs (Re)imagina't

El certamen està organitzat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, del qual forma part l’Ajuntament de Rubí
Alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Maristes han guanyat un dels quatre premis del concurs (Re)Imagina’t que organitza l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. El seu projecte Drapnet ha estat reconegut en l’apartat de millor guió i storyboard per a un espot de producte, dins la categoria de nens i joves fins a 16 anys.

A la darrera edició del certamen, l’Escola Maristes ja va rebre una menció especial amb l’espot titulat Instant. En aquesta ocasió, l’equip integrat pels alumnes Hernán Capilla, Yara Mercado, Blanca Torre i Dani Casas ha aconseguit un primer premi gràcies a un anunci que trenca els estereotips de la publicitat de productes de neteja. A l’espot apareixen dos companys de pis, un noi i una noia, netejant alhora les seves respectives habitacions. Quan el noi acaba la seva tasca i la seva companya li pregunta com s’ho ha fet per anar tan ràpid, ell respon que ha estat gràcies a Drapnet. L’anunci acaba amb un eslògan que, més enllà de vendre el producte, incideix en la igualtat de gènere: “Quan els contrincants són iguals, Drapnet marca la diferència”.

Els alumnes de Maristes recolliran el seu premi el proper 29 d’abril en un acte a l’Auditori Blanquerna. Com a guanyadors, a més, tindran ocasió de veure com el seu guió es converteix en un anunci real, que enregistrarà la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull i que després serà emès al web de l’Observatori i a diverses plataformes d’Internet.

El projecte (Re)Imagina’t té com a objectiu crear un espai de discussió al voltant de la representació de les dones als mitjans de comunicació, que tingui en compte com s’ha construït la seva imatge en termes de discriminació social i que fomenti un diàleg i una observació sobre la seva realitat actual. El concurs (Re)Imagina’t. Fem un espot no sexista! és un dels vessants en què es concreta aquest projecte. En el marc d’aquest certamen, alumnes de 3r i 4t d’ESO han hagut de crear un guió per a un anunci que superés els estereotips sexistes i promogués visions de transformació positiva dels hàbits consumistes.

A l’edició d’enguany, s’hi han presentat 158 treballs, corresponents a 665 joves de vuit municipis diferents. Aquesta participació representa un augment del 80% respecte a l’any passat.

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació

L’Ajuntament de Rubí es va integrar formalment a l’associació Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació al març del 2009. Aquest organisme, de caràcter autònom, promou l’anàlisi i la visió crítica dels mitjans de comunicació, i es va crear amb l’objectiu d’esdevenir un espai de referència per a una representació no sexista de les dones.

L’Observatori té com a objectius bàsics treballar per una sensibilització en el territori, donant eines a la ciutadania per poder elaborar una contestació crítica, i analitzar els continguts dels mitjans per construir un discurs propi i de referència. La iniciativa es va posar en marxa l’any 2000 sota l’impuls de Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí.