Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un espectacle dels Diables de la Riera enceta les activitats al nou amfiteatre del Castell Rubí ha celebrat la Festa de la Primavera amb activitats infantils i una plantada popular. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un espectacle dels Diables de la Riera enceta les activitats al nou amfiteatre del Castell

Rubí ha celebrat la Festa de la Primavera amb activitats infantils i una plantada popular.
Els rubinencs i rubinenques han celebrat la Festa de la Primavera tot estrenant dos nous espais: l’amfiteatre i l’Arborètum del Castell, creats amb l’aportació econòmica del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

Dissabte, uns 700 nens i nenes van gaudir de diverses activitats infantils al nou amfiteatre del Castell. També es va organitzar una xocolatada popular i, al vespre, l’actuació dels Diables de la Riera va acabar de donar la benvinguda a aquest nou espai cultural de la ciutat. Unes 300 persones van presenciar l’espectacle “Dansa del foc”, a càrrec de l’entitat rubinenca.

Aquest cap de setmana, els ciutadans també han tingut l’oportunitat de conèixer el nou Arborètum del Castell, una agrupació d’arbres i altres plantes de diferents tipus distribuïdes en un espai de més de 5.600 m2 en funció del seu continent d’origen. Va ser diumenge al matí, durant les visites guiades que es van organitzar en aquest espai, coincidint amb la celebració de l’Any Internacional dels Boscos declarat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

En el marc d’aquesta efemèride, l’Ajuntament de Rubí també va organitzar, al barri de Can Fatjó, la primera plantada d’arbres en homenatge a tots els infants nascuts a Rubí durant el 2010, en la qual hi van participar un centenar de persones. El consistori va convidar als nous pares i mares a plantar un roure, un pi o una alzina en aquesta zona, que s’ha batejat amb el nom de “Bosc dels Infants”, i a fer-lo créixer. En total es van plantar una setantena d’exemplars.

L’Ajuntament té la intenció de convertir el “Bosc dels Infants” en una activitat anual que ajudi a reforestar Rubí. Cada any es farà en un emplaçament diferent, amb la intenció de replantar diferents zones boscoses de la ciutat.