Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centenar de persones participen a la lectura del Manifest contra la violència de gènere Unes 2.600 persones participen en l'acte de recolzament al Manifest de Rubí per commemorar el Día Mundial contra la violència de gènere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un centenar de persones participen a la lectura del Manifest contra la violència de gènere

Unes 2.600 persones participen en l'acte de recolzament al Manifest de Rubí per commemorar el Día Mundial contra la violència de gènere
Unes 2600 persones a títol individual i prop de 190 entitats locals, van donar suport al manifest que l’alcaldessa, Carme García, acompanyada pel director de l’IES La Serreta, Jaume Parras, el president de l’Esbart, Isidre Rúbio, i Miquel Samper, degà del col•legi d’advocats de Terrassa, van llegir davant un centenar de participants per commemorar el dia mundial contra la violència de gènere.

La lectura del manifest era l’activitat central de les programades al voltant d’aquesta celebració. L’alcaldessa, en el seu discurs, va facilitar informació relacionada amb les actuacions fetes per la policia local en casos de violència masclista a la ciutat i va recordar que “ningú pertany a ningú. La dignitat personal és sinònim d’igualdat de tracte entre homes i dones, especialment en el marc d’una relació sentimental”. Carme García va finalitzar el seu discurs amb unes paraules del dibuixant Forges:
“Si me quieres...
No me grites,
No me insultes,
No me ignores,
No me pegues,
No me violes,
No me mates...
Quiéreme”

17 treballs al CREACTIVAT
Lorena Castillo i Dgiseth Pizarro, alumnes de 4rt d’ESO de l’IES L’Estatut, van ser les guanyadores del II concurs Creactivat, activitat inclosa dins els actes organitzats a Rubí per mostrar el rebuig de la ciutat contra la violencia masclista. El guardó per aquestes estudiants ha estat de 300 €. El segon premi, dotat amb 200 € va ser per Núria Ruana i Sandra Fortes, també del mateix curs i centre que les primeres guardonades. El Tercer premi se’l van endur els alumnes del grup D de 3er d’ESO de l’IES Duc de Montblanc.