Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un alumne del Col·legi Germans Maristes guanya la 12ª edició del Premi Miquel Segura de Recerca L’alcaldessa en funcions, Carme García, ha lliurat el guardó a Roger Massana en el decurs d’un acte que ha tingut lloc al Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un alumne del Col·legi Germans Maristes guanya la 12ª edició del Premi Miquel Segura de Recerca

L’alcaldessa en funcions, Carme García, ha lliurat el guardó a Roger Massana en el decurs d’un acte que ha tingut lloc al Castell.
El treball “Caracterització poblacional del mosquit tigre a Rubí”, de Roger Massana, alumne del Col·legi Germans Maristes, ha guanyat la 12ª edició del Premi Miquel Segura de Recerca. L’alcaldessa en funcions, Carme García, va presidir el lliurament dels guardons, que va tenir lloc ahir a la tarda a l’auditori del Castell EcoMuseu-Urbà.

García va recordar que aquest premi, que reconeix els millors treballs d’investigació realitzats pels alumnes de Batxillerat dels centres d’educació secundària de Rubí, és un “acte d’homenatge a qui va ser regidor del consistori i que, amb tanta tenacitat, va treballar per aconseguir millorar l’educació de la ciutat”. L’alcaldessa en funcions va afegir: “Una vegada més agafem el seu relleu per premiar els joves investigadors de la ciutat, nois i noies que amb el seu esforç ens demostren com són capaços d’esprémer el coneixement que reben fins a fer-ne uns treballs que els aporten uns aprenentatges especials, que posen a l’abast de tots nosaltres de la manera més entenedora possible”.

El premi està dotat amb 350 euros. A més, l’any vinent l’Ajuntament editarà el treball guardonat en el marc de la col·lecció “Joves Investigadors”.

A banda de Massana, el jurat d’aquesta edició del Premi Miquel Segura també ha reconegut Sergio Lorenzo (IES J.V. Foix) pel treball “Què fem amb l’ànima”; Rosana Cortés (IES Duc de Montblanc) per “Detecció de dany genètic induït per mutàgens de referència amb l’assaig del cometa in vitro”; i David Martín (Col·legi Maristes) pel treball “Desenvolupament d’una aplicació de clonació de webbs per al món educatiu”, tots ells finalistes del certamen.

Enguany, un total de 41 treballs optaven a endur-se el Premi Miquel Segura de Recerca. Les propostes presentades giraven al voltant de temes diversos, entre els quals destaquen l’educació, la gent gran, la salut, les investigacions científiques, la filosofia o l’art. La participació d’aquest any ha superat amb escreix les edicions anteriors ja que, fins ara, només s’havia arribat a la trentena de treballs. L’alcaldessa en funcions va agrair la participació de tots els alumnes que han presentat un treball en aquesta edició del Premi Miquel Segura. Una iniciativa, com va dir Carme García, que “pretén promocionar la recerca i la investigació entre el jovent, motor de la nostra societat”.

Durant l’acte de lliurament de premis també es van convocar les bases de la pròxima edició del guardó i es va presentar el llibre de l’edició de 2010, “La gravetat quàntica. El somni d'Einstein”, que va guanyar Andreu Llabrés de l’IES Duc de Montblanc i que l’Ajuntament de Rubí edita dins de la col·lecció “Joves Investigadors”. A més, Emili Elizalde, professor investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va oferir la conferència “L’origen de l’univers... en pocs minuts”.