Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un abocament de detergent líquid a la riera en el terme municipal de Terrassa provoca una depuració deficient a la depuradora de Les Fonts La conseqüència visible en la riera al seu pas per Rubí és la baixada d’aigua amb escuma. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un abocament de detergent líquid a la riera en el terme municipal de Terrassa provoca una depuració deficient a la depuradora de Les Fonts

La conseqüència visible en la riera al seu pas per Rubí és la baixada d’aigua amb escuma.
Aquesta setmana s’ha pogut veure escuma a les aigües de la riera de Rubí. L’origen, segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), és un possible abocament de detergent líquid que s’ha produït en el terme municipal de Terrassa i que ha alterat el procés de depuració de les aigües a la depuradora de Les Fonts.
Els responsables d’aquesta depuradora ja han posat en marxa les mesures necessàries per recuperar la qualitat de l’aigua i l’ACA està realitzant les anàlisis corresponents a les aigües de la zona afectada per determinar els components abocats i depurar responsabilitats.

Donat que l’aigua que circula per la riera no es destina a consum, ni s’utilitza en el reg d’horts, no hi ha perill per a la salut pública.

Tècnics de l’Ajuntament de Rubí estan fent un seguiment de l’abocament i de les tasques posteriors que estan realitzant tant els responsables de la depuradora com l’ACA per garantir que la qualitat de l’aigua de la riera que discorre pel terme municipal de Rubí compleix els requisits exigits legalment.