Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un 78% dels ciutadans trien el projecte Nucli Rubeo per a la nova plaça Doctor Guardiet Fins a 1.044 ciutadans van emetre el seu vot per escollir com fer la remodelació d’aquest indret de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un 78% dels ciutadans trien el projecte Nucli Rubeo per a la nova plaça Doctor Guardiet

Fins a 1.044 ciutadans van emetre el seu vot per escollir com fer la remodelació d’aquest indret de la ciutat.
Els ciutadans i ciutadanes de Rubí han escollit de manera majoritària el projecte Nucli Rubeo per reformar la plaça del Doctor Guardiet, després d’una setmana de votacions que van concloure ahir amb un total de 1.044 vots emesos. Després de tancar-se el procés de votació, l’alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, va ser l’encarregada de fer públic l’escrutini, acompanyada de la tinent d’alcaldia, Arés Tubau, i els membres de la comissió cívica, Magda Batlles i Miquel Vivancos.

El resultat de l’escrutini dels vots va ser el següent:
  • Projecte 1 – Aljub: 114 vots (10,92 %)
  • Projecte 2 – Nucli Rubeo: 817 vots (78,26%)
  • Projecte 3 Estrats – Estrets: 113 vots (10,825)

Tot i que al llarg de la setmana van arribar a votar 502 ciutadans a l’OAC del centre (372 vots registrats) i al Rubí + D (130 vots registrats), ha estat el cap de setmana quan major ha estat el nombre votacions ja que es van arribar als 542 vots emesos en tan sols dos dies. Aquest important augment de la votació, així com de les visites a l’exposició, han estat fruit de les diverses activitats que van organitzar les entitats de la ciutat que van participar en la festa de cloenda del procés (Esbart Dansaire de Rubí, Colles Geganteres de El Pinar i Teresa Altet, Grup d'Havaneres Blau mariner, Tuna de Rubí), acompanyades d’altres actuacions com el Circ Crisi i l’associació Jazz Rubí. En tots tres espais de votació ha estat el projecte guanyador el que més vots ha rebut (80,38 % a l’OAC del Centre, 78,23 % a la plaça Doctor Guardiet i 72,31 % al Rubí + D).

Nucli Rubeo, la nova plaça

El projecte guanyador inclou les demandes que els ciutadans van incloure al Pla d’usos que va sortir dels tallers participatius, ja que hi ha un espai versàtil a l’entorn immediat de l’església amb paviment de pedra natural i nou arbrat; paviments tous als àmbits d’estada, on també hi ha el major número de mobiliari, una font i incorporació d’arbrat amb flors; i paviment de formigó a les zones més urbanes amb diferents il•luminacions per cada espai, destacant la il•luminació de l’església.

El jurat va valorar d’aquest projecte la seva proposta d’un espai únic que combina un àmbit lliure al voltant de l’església, amb una important franja amb elements d’urbanització com parterres verds, jocs infantils, zona de terrasses de bars, bancs, etc. Pel jurat, aquesta agrupació d’elements defineix l’alineació del carrer Riera i s’amplia en superfície la zona d’ intersecció amb el carrer Maximí Fornés. A més, va valorar la qualitat ambiental ja que recull una important part de l’arbrat existent i l’aportació de nous elements vegetals.

Aquesta és la primera experiència d’aquest tipus que es fa a Catalunya, en què s’implica a la ciutadania per escollir la remodelació d’algun espai emblemàtic de la seva ciutat, a partir de tallers participatius per a la ciutadania en que van participar 150 persones, les aportacions de diversos consells de la ciutat (com el de la gent gran i el dels infants), la creació d’una comissió cívica que faci el seguiment de tot el procés, l’elecció dels projectes per part d’un jurat tècnic, la votació amb elements tecnològics innovadors, com ara les pantalles tàctils, i la possibilitat de participació a tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys.

Durant el dia d’avui, la taula de contractació, formada pel jurat del procés, adjudicarà el projecte atenent els resultats de la votació i farà públic el nom dels arquitectes del projecte Nucli Rubeo.


Més informació del procés de remodelació a la web de l’Ajuntament i al bloc.