Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Últims dies per visitar al Celler l'exposició 'Joan Brossa: Escolteu aquest silenci' La mostra finalitzarà la seva estada a Rubí el proper diumenge 1 de juny i iniciarà una itinerància per altres ciutats catalanes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Últims dies per visitar al Celler l'exposició 'Joan Brossa: Escolteu aquest silenci'

La mostra finalitzarà la seva estada a Rubí el proper diumenge 1 de juny i iniciarà una itinerància per altres ciutats catalanes
L’exposició Joan Brossa: Escolteu aquest silenci esgota els seus últims dies al Celler. La mostra, produïda per la Fundació Joan Brossa, es podrà visitar a Rubí fins al proper diumenge 1 de juny i, a continuació, iniciarà una itinerància per diverses ciutats catalanes, entre les quals figuren Badalona, Girona, Granollers i Mollet del Vallès.

Joan Brossa: Escolteu aquest silenci repassa a través de 27 peces originals l’obra polièdrica del poeta barceloní partint de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva. La mostra reuneix onze poemes visuals, nou poemes objecte, cinc cartells, una instal·lació i un llibre de bibliòfil fet en col·laboració amb Pere Jaume. Aquestes peces estan acompanyades de 17 poemes escrits per Brossa que posen en valor el seu vessant estrictament literari, cinc marcs digitals amb diferents audiovisuals d’interès, i tres fotografies de grans dimensions del poeta.

L’exposició pren el seu nom d’un poema de Joan Brossa del 1963 que sintetitza una trajectòria polifacètica, projectada en diferents gèneres i disciplines, que l’artista va seguir de manera compromesa, i que condueix el lector o espectador cap a una reflexió crítica i irònica a través d’uns elements mínims i senzills. Com molts altres creadors de la seva època, Brossa va tenir ocasió d’experimentar amb diverses avantguardes i tècniques artístiques. Després d’una etapa de caire neosurrealista, el 1941 va crear els seus primers poemes visuals, seguint els paràmetres del Futurisme. Pocs anys més tard, el 1948, es convertiria en un dels impulsors de la revista Dau al set, que més tard donaria lloc a un grup avantguardista integrat, entre d’altres, per Antoni Tàpies.

Tot i que Brossa va navegar per molts gèneres i tendències, ja sigui de la literatura o les arts plàstiques, un dels seus llegats més singulars són els poemes visuals i els poemes objectes, que va cultivar durant tota la seva carrera.

Les persones interessades a aprofundir en la complexitat de l’obra de l’artista català encara tenen l’oportunitat d’acostar-se al Celler durant aquesta setmana. L’equipament obre cada divendres de 17 h a 21 h, els dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 21 h, i els diumenges d’11 h a 14 h.

L’exposició Joan Brossa: Escolteu aquest silenci forma part de la programació del Celler que ha dissenyat el Servei de Cultura de l’Ajuntament per aquest 2014, i està integrada en el Programa d’Exposicions Itinerants del Departament de Cultura 2014-2015.