Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada dels alcaldes i alcaldesses dels consistoris de la Xarxa Eurocities de l’àrea de Terrassa Durant la reunió, els representants municipals han conegut el pla d’acció d’aquesta xarxa europea per a aquest any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Trobada dels alcaldes i alcaldesses dels consistoris de la Xarxa Eurocities de l’àrea de Terrassa

Durant la reunió, els representants municipals han conegut el pla d’acció d’aquesta xarxa europea per a aquest any.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha assistit aquest matí a la sessió de treball de la Xarxa EUROCITIES, acompanyant als alcaldes i alcaldesses dels municipis que integren el Sistema Urbà de Terrassa (Terrassa Metropolitan Àrea) que forma part d’aquesta xarxa (Terrassa, Rubí, Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls).

Durant la trobada, celebrada a Terrassa, els representants municipals han conegut i debatut sobre la Memòria de treball respecte a les accions desenvolupades per aquesta xarxa europea durant l’any passat i el Pla de treball que els diversos grups han previst per a aquest 2014. A més, han rebut informació sobre el seminari del Grup de Treball “Metropolitan Arees” del Fòrum Econòmic de Desenvolupament d’EUROCITIES. Aquest grup de treball de treball està centrat en les ciutats en relació amb el seu entorn i la governança de les àrees urbanes, amb l’objectiu d’influir en els marcs europeu i nacional per millorar la cooperació ciutat – regió i servir de plataforma per a l'intercanvi entre experts de les ciutats que participen en la planificació de polítiques estratègiques.

Eurocities, la xarxa de grans ciutat europees, està integrada actualment pels governs locals de més de 130 ciutats d'Europa amb major nombre de població i 40 ciutats associades, que sumen un total de 130 milions de ciutadans i ciutadanes de 35 països. Els 11 municipis que formen la Terrassa Metropolitan Area es van adherir com a membres de ple dret amb la signatura d’un conveni l’any 2008. Aquesta xarxa europea està formada per ciutats amb més de 250.000 habitants, raó per la qual l’adhesió dels municipis entre els quals hi ha Rubí, va ser de forma conjunta. Eurocities és un espai creat l’any 1986 pels alcaldes de Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lió, Milà i Rotterdam, per compartir coneixements i idees, intercanviar experiències, analitzar problemes comuns i desenvolupar solucions innovadores per reforçar el paper dels governs locals a Europa.