Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada de l’alcaldessa amb els veïns del districte 6 Carme García va fer una visita prèvia al barri i va explicar als veïns el projecte de remodelació de la plaça dels Sindicats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Trobada de l’alcaldessa amb els veïns del districte 6

Carme García va fer una visita prèvia al barri i va explicar als veïns el projecte de remodelació de la plaça dels Sindicats.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va presentar als veïns del districte 6 els projectes que es duen a terme a la ciutat. Acompanyada dels regidors de les àrees implicades a les obres i dels tècnics municipals que les coordinen, l’alcaldessa va poder donar al mig centenar d’assistents tots el detalls.

La reunió, la quarta de la sèrie de trobades que es fan amb els veïns de tots el sectors de la ciutat, es va celebrar a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. En aquesta es va fer un repàs de les millores que es van aconseguir amb els treballs del FEIL que es van desenvolupar a l’any 2009, així com els projectes finançats pels Fons Estatals per l’Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL) que es duen a terme en aquest moments, juntament amb les obres que compten amb finançament municipal o supramunicipal. Tots aquest projectes, que estan en marxa o que s’iniciaran properament, suposen mig centenar de obres.

Els veïns assistents a la trobada van tenir l’oportunitat de fer preguntes al voltant de projectes concrets i van posar de manifest les seves inquietuds. En aquest sentit, van demanar informació de les obres de reurbanització de la plaça dels Sindicats i del carrer Bartrina.

L’alcaldessa els va fer una explicació del projecte “in situ” i, en roda de premsa, el regidor Roger García ha fet un avanç als mitjans en una trobada de balanç de l’evolució de les obres que actualment es fan a la ciutat.

La remodelació de la plaça dels Sindicats

El regidor de Desenvolupament Urbà ha explicat que les obres de remodelació s’iniciaran entre els mesos de setembre i octubre i finalitzaran durant el primer trimestre de l’any vinent.
Aquestes consistiran en la reurbanització de la plaça dels Sindicats “ampliant-la i fent desaparèixer murs i baranes per fer-la una plaça més transparent i fàcilment adaptable a diferents usos”, així com del tram del carrer Bartrina que va des de la intersecció del carrer Milà i Fontanals fins l’avinguda de l’Estatut.

En total, es reurbanitzaran 4.291,98 m2, dels quals 860 m2 corresponen a la nova plaça que estarà ocupada, en el seu espai central, per una zona de jocs infantils per a diferents edats. El projecte preveu també la instal·lació d’una nova font i de bancs i la renovació dels fanals.

Pel que fa el tram del carrer Joaquim Bartrina els treballs d’urbanització s’aprofitaran per fer una millora completa, des dels elements del mobiliari urbà fins als serveis, soterrant la part aèria de la xarxa de baixa tensió.

El nou carrer permetrà manté l’aparcament a banda i banda amb un nou sistema d’incorporació d’arbrat que garanteixi el pas còmode dels vianants per les voreres. El regidor ha explicat que es tracta de la primera vegada que es farà servir aquest model a la ciutat “que consisteix en plantar els arbres entre la vorera i la calçada, sense que surtin perjudicats ni els vianants ni l’aparcament”.

Les obres també serviran, segons ha explicat Roger Garcia, “per trencar amb les barreres arquitectòniques que hi ha en aquests moments i per incorporar una franja de paviment estriat davant dels passos de vianants, per fer-los accessibles per persones invidents”.

El regidor de Desenvolupament Urbà ha informat que aquest projecte ja ha estat aprovat i que durant el mes de juliol es farà el procés de licitació per poder iniciar les obres després de l’estiu. El cost estimat del projecte supera els 915 mil €.