Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze rubinencs promouen 10 idees empresarials sota el paraigües de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí Dilluns va tenir lloc l’acte de cloenda de la formació inclosa a l’EDER, durant el qual els emprenedors van explicar el seu projecte a la resta de participants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tretze rubinencs promouen 10 idees empresarials sota el paraigües de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí

Dilluns va tenir lloc l’acte de cloenda de la formació inclosa a l’EDER, durant el qual els emprenedors van explicar el seu projecte a la resta de participants.
Aquest dilluns ha finalitzat la formació inclosa a l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), una iniciativa que l’Ajuntament va presentar el mes de setembre passat. L’EDER es va crear amb un doble objectiu: reforçar la tasca de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) com a referent municipal en creació i consolidació d'empreses i sensibilitzar la població sobre el fet que l’emprenedoria és una opció de futur professional. L’Escola d’Emprenedoria està adreçada a la població en general i té l'objectiu de facilitar eines per permetre desenvolupar una activitat empresarial per compte propi amb garanties d'èxit.

L’EDER va néixer partint de la base del perfil de l’emprenedor actual: persones que tenen clara l’activitat que volen desenvolupar, ja sigui per la seva formació, experiència laboral o aficions, però que tenen mancances tant pel que fa a la visió empresarial i els coneixements mínims de gestió d’empreses com pel que fa al comportament o habilitats emprenedores.

En aquest sentit, l’Escola d’Emprenedoria treballa tant el desenvolupament del projecte empresarial, a través d’un curs de seixanta hores sobre creació d’empreses, com la capacitació dels emprenedors per dur a terme el seu projecte, a través de diverses píndoles formatives de tres o quatre hores de durada per sessió. Entre altres temes, aquestes píndoles s’han centrat en com generar idees empresarials, la negociació, les entrevistes de vendes, com comunicar millor, aprendre a gestionar el temps i a superar les pors en l’àmbit de l’emprenedoria.

10 idees empresarials embastades
Un total de 13 emprenedors, que estan promovent 10 idees empresarials, han realitzat tot el procés formatiu. Dels 10 projectes presentats, 3 estaran en breu en fase de creació, un dels emprenedors ha estat conscient de la no viabilitat tècnica de la seva idea empresarial i a hores d’ara està reorientant-la; mentre que la resta continua rebent l’assessorament personalitzat dels tècnics del Servei de Creació d’Empreses de l’OSE, ja que la complexitat del projecte requereix més temps per poder engegar l’activitat.

Durant l’acte de cloenda, els participants van presentar els seus projectes empresarials a la resta. La participació de tots els assistents durant la sessió va ser decisiva: tots van intervenir aportant idees de millora i fent crítiques constructives, demostrant que han assolit els coneixements tècnics i les habilitats de comunicació que s’han impartit al curs i a les diverses píndoles formatives.

El grau de satisfacció dels participants ha estat molt elevat, tant pel que fa al procés formatiu com per la dinamització de les sessions, on s’ha aconseguit establir vincles entre els assistents que han donat lloc a properes relacions comercials, xarxes relacionals... Els responsables de l’OSE també s’han mostrat satisfets de l’acollida que ha tingut l’EDER i han agraït la participació de tots els assistents.