Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze alumnes francesos enjardinen un solar de Ca n’Alzamora gràcies al projecte Leonardo da Vinci L’escola CFA du Gard ha aportat la mà d’obra, mentre que l’Ajuntament s’ha encarregat de proveir els estudiants del material necessari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Tretze alumnes francesos enjardinen un solar de Ca n’Alzamora gràcies al projecte Leonardo da Vinci

L’escola CFA du Gard ha aportat la mà d’obra, mentre que l’Ajuntament s’ha encarregat de proveir els estudiants del material necessari
Alumnes de Jardineria i Paisatgisme de Batxillerat Professional de l’escola francesa CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan han realitzat unes pràctiques professionals a Rubí en el marc del Projecte de cooperació internacional Leonardo da Vinci. Concretament, els 13 joves han enjardinat un solar ubicat entre els carrers d’Antoni Sedó i del Doctor Ferran, al barri de Ca n’Alzamora.

Els alumnes han dut a terme les tasques d’enjardinament entre el 29 d’abril i aquest divendres, però no han tingut temps de finalitzar tot el projecte. La seva feina ha consistit en potenciar els dos camins que els veïns van crear en aquest solar tot respectant al màxim el prat actual, que també s’ha de potenciar amb la sembra de llavors adients. També han plantat part de les 900 plantes arbustives de baix consum, la majoria procedents del Centre Especial de Treball Font del Ferro, previstes al projecte. I han començat a col·locar els bancs fets amb travesses de fusta, així com 3 taules de picnic, que van acompanyades d’un entramat de vegetació al darrera.

Per realitzar aquest projecte, l’escola CFA du Gard ha aportat la mà d’obra, mentre que el servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Rubí s’ha encarregat de proveir-los del material necessari per a poder realitzar els treballs, com ara llavors, terres, material de reg, travesses, etc. El substrat que s’ha utilitzat és fruit del triturat dels arbres que van caure durant les ventades de l’any 2009. Tota la feina que els alumnes francesos no han pogut realitzar per manca de temps l’assumirà l’Ajuntament de Rubí, que habitualment ja desbrossava aquest solar uns tres cops a l’any.

El programa Leonardo da Vinci, que forma part del Programa d’Aprenentatge Permanent de la Unió Europea, vol atendre les necessitats de formació i d'aprenentatge de totes les persones implicades en l'educació i formació professional, així com de les institucions i organitzacions que imparteixen o faciliten aquesta formació. Entre d'altres, aquest programa subvenciona projectes de mobilitat que poden incloure estades transnacionals en empreses per a persones en el mercat laboral.