Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tractament novedós en el roure de Ca n'Oriol L'Ajuntament de Rubí està aplicant un novedós sistema per acabar amb la forta plaga d'escarabats que pateix aquest exemplar i que s'ha convertit en la seva principal malaltia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tractament novedós en el roure de Ca n'Oriol

L'Ajuntament de Rubí està aplicant un novedós sistema per acabar amb la forta plaga d'escarabats que pateix aquest exemplar i que s'ha convertit en la seva principal malaltia.
L’Ajuntament de Rubí ha iniciat un tractament químic al roure monumental de Ca n’Oriol per tal d’eliminar una plaga forta d’escarabats que pateix des de fa temps. Concretament, s’està actuant en la plaga formada per l’insecte “capricorn de les alzines” (cerambix cerdo), un escarabat que habita a l’interior de l’arbre, construeix galeries i produeix nombrosos forats d’entrada i de sortida en el tronc. L’agressió d’aquest escarabat és la més greu i principal malaltia que pateix actualment el roure. Fa uns dies es va iniciar el tractament mitjançant la injecció d’insecticida pels forats que l’escarabat ha obert al tronc. Aquesta actuació continuarà en els pròxims dies amb un tractament novedós que fins ara no s’ha fet mai al municipi i que consisteix en un tractament de lluita biològica mitjançant la injecció de milions de nemàtodes o cucs microscòpics que s’alimenten de larves de l’escarabat per tal de que el nivell de plaga s’estabilitzi o, com a mínim, no evolucioni més.

Més informació