Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per la Festa Major de Sant Pere 2011 La recepció d’entitats és aquest dilluns 27 de juny a les 19 h a l’Ateneu Municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tot a punt per la Festa Major de Sant Pere 2011

La recepció d’entitats és aquest dilluns 27 de juny a les 19 h a l’Ateneu Municipal.
La tradicional recepció anual de l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, a les entitats de la ciutat donarà el tret de sortida de la Festa major de Sant Pere 2011 aquest dilluns 27 de juny a partir de les 19 hores a l’Ateneu Municipal. Com sempre, aquelles entitats que compleixin el 25è aniversari des de la seva creació rebran un homenatge per part del consistori. Aquest any, les entitats que celebren l’aniversari són el Centre d'Esplai El Gripau Blanc i el Club Esportiu Rubí Futbol Sala.

Al dia següent, començarà la festa gran amb el seguici de Festa Major que s’iniciarà a les 18.30 h a la plaça d’Antonio Machado i acabarà a la pl. de Pere Aguilera amb el Pregó que farà l’actor rubinenc Mikel Iglesias, on se servirà la tradicional coca i cava per a tothom. Ja a les 22 h hi haurà el concert inaugural a càrrec del grup Manel a l’amfiteatre del Castell, les entrades pel qual ja s’han exhaurit.

Últimes novetats

Tot i la durada de la Festa Major d’enguany, del 28 de juny al 3 de juliol, com ja va expressar la regidora Neus Muñoz durant la presentació del cartell de la festa, els dies que comptaran amb major nombre d’actes seran els del cap de setmana.

Dintre dels actes previstos, hi ha algunes novetats de darrera hora com la Nit de rock local que es farà el dijous 30 de juny a l’Escardívol, amb els grups rubinencs Vibria, Reversibles, La Señora de González, Juan Profundo i Jere, en la qual col·laboren Ràdio Rubí i l’entitat Rock&Cia; la recuperació de l’Ateneu Municipal com a espai d’espectacles de petit format com Chill out, cantautors o monòlegs i de la plaça Doctor Guardiet: on es faran concerts de música, havaneres i espectacles d’humor; l’illa de vianants on hi haurà activitats infantils el dia de Sant Pere; l’ampliació del Mercat medieval amb l’annexió del Mercat esotèric als carrers Xercavins i Sant Francesc; o els tallers de creació de sabó a partir d’oli usat del dia 2 de juliol a l’Ateneu Municipal, una activitat familiar que s’engloba dintre de la campanya de sensibilització per fomentar la selecció de residus.

Consells per la ciutadania

Per poder realitzar amb seguretat algunes de les activitats previstes, el consistori està repartint, entre els veïns i veïnes de les zones on es fan aquestes, diverses informacions que s’hauran de tenir en compte com és el cas del Seguici de Festa Major que sortirà de pl. d’Antonio Machado i passarà pels carrers de Calderón de la Barca, Magí Ramentol, pl. Onze Setembre, Sant Cugat, Sant Jaume, Montserrat, Maximí Fornés, Doctor Robert i pl. Pere Aguilera. L’Ajuntament demana que es retirin els vehicles de la zona per evitar incidents greus a la gent i als cotxes, que tanquin portes i finestres, s’abaixin persianes i es protegeixen es obertures per impedir l’entrada de guspires que puguin causar un incendi, que no s’encengui foc ni es fumi a prop de les bosses o contenidors del material pirotècnic i que no s’envaeixi l'espai on els grups de foc fan l'actuacions ni s’agafi o destorbi a cap dels seus membres. Unes recomanacions que són semblants a les que es demanen pel cas dels Correfocs i del Piromusical que tanquen la festa. En qualsevol cas, el consistori recomana que davant de qualsevol incident s’avisi als telèfons dels serveis d’emergència 092 (Policia Local) i 112 (Bombers i Emergències).

Així mateix per garantir que tothom gaudeixi de la festa i evitar molèsties o incidents, es recomana a tots els establiments de restauració de la ciutat que no serveixin les consumicions en gots o ampolles de vidre ni llaunes, ja que aquests materials poden ser utilitzats perillosament al carrer.

Pel que fa a les afectacions viàries durant la Festa Major, els dies 1, 2 i 3 de juliol de 2011 es tancarà al trànsit l’illa de vianants, on s’organitza el Mercat de Festa Major “Un Passeig per la Història”, cosa què comportarà la clausura dels contenidors d’aquest carrers. A més, el diumenge 3 de juliol es tallarà el trànsit els carrers Pont de Can Claverí, Can Serra, l’avinguda de la Llana i la plaça de la Verneda i els accessos al polígon es veuran afectats entre les 10 i les 14 h, ja que es farà Cursa ciclista social als carrers del Polígon de La Llana.