Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per la celebració del Dia d'Andalusia El Parc de Ca n’Oriol acollirà diumenge el dia de la Convivència on s’espera que la participació superi les 40.000 persones d’arreu de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tot a punt per la celebració del Dia d'Andalusia

El Parc de Ca n’Oriol acollirà diumenge el dia de la Convivència on s’espera que la participació superi les 40.000 persones d’arreu de Catalunya
L’Ajuntament de Rubí, les entitats andaluses locals i la Federació d’Entitats Andaluses a Catalunya (FECAC) ultimen els preparatius per acollir aquest cap de setmana la celebració del Dia d’Andalusia al Parc de Ca n’Oriol.

Dissabte 1 de març, la CECAR (Coordinadora d’Entidats de Cultura Andalusa de Rubí), en col•laboració amb l’Ajuntament de Rubí, celebra el Dia d’Andalusia (28 de febrer) amb un cercavila que començarà a les 10 del matí a la plaça Pere Aguilera i fins arribar a la Plaça d’Andalusia (al barri de la zona Nord), on es farà, a les 11 h, una ofrena floral a Blas Infante, per continuar a les 13 del migdia al bosc de Ca n’Oriol amb una conferència de Reyes Alonso Martín Coleto, director del centro de Hinojosa del Duque del Instituto de Formación Agraria y Pesquera de la Junta d’Andalusia, i un vi d’honor.
A les 14.30 h, s’ha previst en aquest mateix espai una paella popular i una Missa Rociera a partir de les 17 h, per acabar, a partir de les 18.30 h, amb un festival folklòric on actuaran les diferents entitats andaluses de la ciutat i el quadre de ball Azabache . La vetllada finalitzarà amb l’actuació especial de María de la Colina.

El “Dia de la Convivència” a Rubí

L’acte més participatiu de la celebració del Dia d’Andalusia de Catalunya, el “ Dia de la Convivència” organitzat per la FECAC amb la col•laboració de l’Ajuntament de Rubí se celebra aquest any per tercer cop a la ciutat. Es tracta de l’activitat més participativa dels actes que organitza la FECAC a diferents poblacions catalanes per commemorar el Dia d’Andalusia a Catalunya, on es preveu una assistència de més de 40.000 persones i entitats andaluses vingudes d’arreu de Catalunya. Una assistència massiva que començarà a arribar al Parc de Ca n’Oriol, a partir de les 8 del matí. A les 13 h es faran els parlaments institucionals, a la carpa de Ca n’Oriol. Després dels parlaments i durant tota la jornada es faran actuacions de les entitats andaluses d’arreu de Catalunya i de l’artista María de la Colina.

50 anys de rumba catalana

En el marc de la celebració del Día d’Andalusia, el 29 de febrer, l’alcaldessa de Rubí i Diputada de Cultura Tradicional i Popular, Carme García, inaugurarà la mostra fotogràfica “Las mil y una rumbas. 50 años de rumba catalana”, cedida per la Diputació de Barcelona. La inauguració tindrà lloc a les 20 h a la carpa de Ca n’Oriol i servirà de preàmbul per la presentació del Dia d’Andalusia, a les 21 h, acompanyat d’un vi d’honor i un posterior sopar inaugural.