Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per a un carnaval de conte La desfilada de comparses, que deixarà de ser un concurs, es farà diumenge al matí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tot a punt per a un carnaval de conte

La desfilada de comparses, que deixarà de ser un concurs, es farà diumenge al matí.
Sota el lema “Carnaval de contes” Rubí celebrarà del 31 de gener (dijous Gras) al 6 de febrer (dimecres de cendra) una nova edició d’aquesta festivitat. La regidora de Cultura, Neus Muñoz, ha explicat en la presentació de les activitats que s’ha escollit aquesta temàtica “perquè el gènere literari ens ha marcat a tots les nostres vides i el carnaval significa imaginació, diversió, burla i ironia i podem dir que els contes són el reflex de tot això”. La regidora ha afegit que aquesta nova edició s’adreça especialment a petits i joves pel fet de que “un 80 % dels participants formen part d’aquest col•lectiu i això ens permet gaudir d’un carnaval més divertit, lúdic i participatiu dins d’una oferta més específica”.

L’exposició dels cartells de carnaval seleccionats al concurs de cartells encetarà les activitats organitzades el dijous 31 de gener, dijous gras, a les 14 h al Castell-Ecomuseu Urbà. Com en anys anteriors, el mercat organitza el XI concurs de truites amb premis de 100 € (1r premi), 50 € (2n premi) i 30 € (3r premi) en vals de compra per als guanyadors de les tres millors truites.

Durant el cap de setmana s’han organitzat activitats infantils que es faran a diferents llocs de la ciutat (pl. Salvador Allende, Nova Estació, Catalunya, Rambla del Ferrocarril, etc.) i ball de disfresses per als joves la nit de dissabte, a càrrec de la discoteca “la Botellita”, amb entrada gratuïta. La regidora ha recordat que uns 4000 joves van assistir l’any passat a aquesta festa i “aquest èxit de participació ens ha fet repetir aquesta experiència tan positiva esperant que sigui molt millor”.

Les novetats

El matinal infantil previst per diumenge, 3 de febrer, recull les novetats destacades d’aquesta edició del carnaval. A diferència d’anys anteriors, la rua de Carnaval es trasllada a aquest dia, a partir de les 12 h, acompanyada de diferents grups d’animació infantil i seguint un nou itinerari: pl. Pere Aguilera, c. Maximí Fornés, c. Montserrat, pg. Francesc Macià, av. Barcelona, pl. Pearson, pl. Nova Estació i rbla. Ferrocarril. La regidora, Neus Muñoz, ha explicat que aquest canvi respon principalment al fet de que entre el 85 i el 90 % dels participants de la rua són nens i joves i “hem comprovat per anys anteriors que el temps no acompanya al vespre, l’horari i el fred de vegades han dificultat la desfilada, especialment als més petits”. La regidora ha senyalat aquest canvi com una “prova pilot per veure què pot passar, però pensem que permetrà molta més animació al carrer i que la gent pugui gaudir molt més i millor del carnaval ja que és durant el matí de diumenge quan hi ha més afluència de gent al carrer”.

Per altra banda, aquest any la desfilada de comparses es presenta com una mostra i no pas com un concurs, com fins ara. Segons la regidora, es vol seguir així amb la coherència de la temàtica i perquè “volem que tothom hi participi i formi part d’una gran festa, però sense competir. Per aquest motiu hi haurà un premi sorpresa per a tots els participants”, ha avançat. Les inscripcions de comparses es poden fer fins el divendres, 1 de febrer, al telèfon 93 588 70 77 en horari de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h.

Una altra de les novetats és que l’enterrament de la sardina previst pel 6 de febrer, dimecres de cendra, es traslladarà fins a la plana del Castell, en comptes de l’Escardívol com es va fer l’any anterior. Aquest dia tindrà lloc el seguici fúnebre, cercavila per diferents carrers i foguera de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a l’esplanada del Castell a les 19.15 h. Neus Muñoz ha explicat que l’any passat es van aplegar a la foguera unes 2000 o 2500 persones “i el lloc ens va quedar molt petit, per això volem aportar més comoditat i que tothom que vulgui hi pugui assistir”.