Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per a la jornada electoral del 25 de maig a la ciutat En aquests comicis europeus, 53.953 rubinencs i 223 ciutadans de la UE residents a Rubí podran exercir el seu dret a vot al municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Tot a punt per a la jornada electoral del 25 de maig a la ciutat

En aquests comicis europeus, 53.953 rubinencs i 223 ciutadans de la UE residents a Rubí podran exercir el seu dret a vot al municipi
S’ultimen els preparatius per tal que res no falli durant la jornada electoral de diumenge a Rubí. Un total de 204 persones treballaran com a membres de les 68 meses instal·lades als 27 col·legis electorals distribuïts per tota la ciutat.

El nombre de persones que treballaran durant la jornada electoral serà molt més ampli. A nivell municipal, una seixantena de treballadors de l’Ajuntament de Rubí cobriran treballs d’informació, manteniment d’infraestructures, consultes i coordinació del procés electoral. A aquesta xifra cal afegir els 27 agents locals que garantiran la seguretat durant tot el procés, així com el personal que hi destinaran a fer el cobriment de la jornada electoral altres cossos policials i serveis d’emergències.

53.953 persones podran votar
Entre les 9 del matí, hora en què obriran les seves portes els 27 col·legis electorals instal·lats a Rubí, i fins el seu tancament, a les 20 h, un total de 53.953 rubinencs podran emetre el seu vot. En aquests comicis també poden votar els ciutadans de la Unió Europea residents a Rubí. Actualment, a la ciutat hi viuen 1.065 comunitaris amb dret a vot. D’aquests, només 223 han manifestat prèviament la seva voluntat de votar, condició indispensable per poder-ho fer.

A part d’aquests 223 ciutadans comunitaris no espanyols, entre les 53.953 persones amb dret a vot en aquests comicis, hi ha 730 electors censats a Rubí que actualment viuen a l’estranger i que tenen l’opció de votar per correu.

El seguiment electoral: per internet i per Ràdio Rubí
El sistema més immediat per rebre la informació electoral el pròxim diumenge, tant de participació com d’escrutini de vots, serà a través de l’apartat d’eleccions de la pàgina web municipal. A temps real, es donaran a conèixer les dades de participació en els avanços de les 14 h i de les 18 h i a partir de les 20 h, quan es tanquin els col·legis. També es podran consultar els resultats per partits, per districtes, meses i seccions electorals, fer comparatives i imprimir gràfics.

Aquesta pàgina també ofereix informació sobre on anar a votar i l’històric de tots els comicis celebrats a Rubí. També hi ha informació disponible a les pàgines web del Parlament Europeu i del Ministeri de l’Interior.

El seguiment de les eleccions municipals a través de Ràdio Rubí, al 99.7 de la FM i a través de la pàgina web, garanteix també la simultaneïtat de la informació i un seguiment de tots els incidents que es puguin produir durant la jornada electoral. Aquest seguiment es podrà fer a través dels butlletins horaris, d’un informatiu especial a les 14 h i del programa especial Eleccions al Parlament Europeu 2014, a partir de les 20 h, així com a través de les notícies al web, el seguiment en vídeo de la nit electoral i la informació publicada a les xarxes socials amb l'etiqueta #Rubi25M.

Novetats als col·legis electorals
Aquestes eleccions incorporen diverses novetats. Una d’elles és la divisió de diverses seccions que es consideren massa extenses, creant-ne de noves. I és que cada secció no pot tenir més de 2.500 habitants. En dos casos, aquesta divisió comportarà la creació de dos nous col·legis: el Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora. Concretament, una part dels votants de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins ara votaven al Ramon Llull, ara ho faran al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres (venint del centre de la ciutat) passaran de votar a la Torre de la Llebre a Ca n’Alzamora. També hi haurà noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

En aquests comicis també es produirà el cas contrari: l’agrupament de dues seccions amb menys de 500 electors per formar-ne una de sola. És el cas del Maria Montessori.

A banda dels canvis a les seccions i als col·legis electorals, també es produiran modificacions en algunes meses. Davant la perspectiva que la participació en aquests comicis europeus serà inferior al 40%, s’ha decidit augmentar el nombre d’electors per mesa. Així, col·legis on normalment hi havia dues meses electorals passaran a tenir-ne només una de més nombrosa. És el cas de l’Ateneu, el 25 de Setembre, el Regina Carmeli o La Bruna, entre d’altres.

En total, en aquests comicis hi haurà 27 col·legis electorals, 42 seccions i 68 meses. La informació relativa als diferents col·legis electorals es pot consultar aquí.