Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per a la cita electoral 52.111 persones podran exercir el vot a Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Tot a punt per a la cita electoral

52.111 persones podran exercir el vot a Rubí.
S’ultimen els preparatius perquè res no falli durant la jornada electoral de diumenge a Rubí. Un total de 234 persones treballaran com a membres de les 78 meses electorals instal·lades als 25 col·legis electorals distribuïts per tota la ciutat, que no han patit cap canvi respecte els comicis autonòmics del passat mes de novembre. El nombre de persones que treballaran durant la jornada electoral serà molt més ampli. A nivell municipal, una seixantena de treballadors de l’Ajuntament de Rubí cobriran treballs d’informació, manteniment d’infraestructures, consultes i coordinació del procés electoral. A aquesta xifra cal afegir els 25 agents locals que garantiran la seguretat durant tot el procés, així com el personal que hi destinaran a fer el cobriment de la jornada electoral altres cossos policials i serveis d’emergències.

52.111 rubinencs i rubinenques podran exercir el dret a vot
Entre les 9 del matí, hora en què obriran les portes els col·legis electorals instal·lats a Rubí, i fins el seu tancament, a les 20 h, un total de 52.111 persones (51.420 a les autonòmiques de novembre de 2010; 51.195 a les europees de 2009; 50.720 a les generals de 2008 i 51.198 a les municipals de 2007) podran exercir el seu dret a vot. A diferència de les darreres eleccions municipals, en aquesta ocasió no podran votar els prop de 500 rubinencs que resideixen de forma permanent fora de l’Estat. Per contra, sí que votaran, els 374 estrangers que van sol·licitar-ho en el seu dia.

El seguiment electoral per www.rubi.cat/eleccions, Ràdio Rubí, sms o twitter
El sistema més complet per rebre la informació electoral, tant de participació com d’escrutini de vots, el pròxim diumenge serà a través de l’apartat d’eleccions de www.rubi.cat/eleccions. A temps real, es donaran a conèixer les dades de participació en els avanços de les 14 h, de les 18 h i, a partir de les 20 h. També es podran consultar els resultats per partits, per districtes, meses i seccions electorals, fer comparatives i imprimir gràfics. Aquesta pàgina també ofereix informació sobre on anar a votar i l’històric de tots els comicis celebrats a Rubí i enllaços a altres pàgines d’interès com la Generalitat i el Ministeri de l’Interior. Precisament en aquesta darrera pàgina s’ofereix al ciutadà la possibilitat de conèixer els resultats de Rubí directament al mòbil donant-se d’alta mitjançant un sms.
Enguany s’incorpora una nova via immediata d’informació per a usuaris d’smart phone. El seguiment de la jornada electoral a Rubí també es podrà seguir pel twitter de l’Ajuntament de Rubí @ajrubi.

El seguiment de les eleccions municipals a través de Ràdio Rubí al 99.7 de la FM, garanteix també la simultaneïtat de la informació i un seguiment de tots els incidents que es produeixen durant la jornada electoral a través dels butlletins horaris, a partir de les 8 h, d’un informatiu especial a les 14 h, així com d’un programa especial a partir de les 20 h amb connexions amb totes les seus dels grups polítics que concorren a les eleccions locals i un balanç final amb representants de totes les formacions. Ràdio Rubí també oferirà informació electoral de tots els municipis de la comarca i, aquest any també permet fer el seguiment mitjançant www.radiorubi.fm

No hi haurà prova pilot per al vot accessible dels invidents
El ministeri de l’Interior ha desestimat l’oferiment de l’Ajuntament de Rubí com a seu de la prova pilot que hauria permès als invidents votar per primera vegada en uns comicis municipals de forma secreta. Aquesta decisió implica que les 5 persones que van fer ús a Rubí del kit de braille per a invidents en els comicis autonòmics del passat mes de novembre no tindran al seu abast cap dispositiu que els permeti exercir el vot accessible de forma autònoma.

El rubinenc, Jose Ángel Carrey, impulsor del vot accessible, i primera persona en dipositar-ne un a l’estat espanyol als comicis del 2008, és l’actual president de l’ACIC (Associació Catalunya per a la integració del Cec). L’organització d’invidents ha convocat per al pròxim dijous, a Barcelona, una roda de premsa sobre el retrocés que suposa per al col·lectiu d’invidents que no s’asseguri el vot accessible en aquestes eleccions.