Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt a Rubí per la cita electoral de diumenge 51.420 persones podran exercir el seu dret a vot a Rubí i 467 residents fora de l’Estat tenen l’opció de votar per correu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tot a punt a Rubí per la cita electoral de diumenge

51.420 persones podran exercir el seu dret a vot a Rubí i 467 residents fora de l’Estat tenen l’opció de votar per correu.
S’ultimen els preparatius perquè res no falli durant la jornada electoral de diumenge a Rubí. Un total de 234 persones treballaran com a membres de les 78 meses electorals instal·lades als 25 col·legis electorals distribuïts per tota la ciutat. El nombre de persones que treballaran durant la jornada electoral serà molt més ampli. A nivell municipal, una seixantena de treballadors de l’Ajuntament de Rubí cobriran treballs d’informació, manteniment d’infraestructures, consultes i coordinació del procés electoral. A aquesta xifra cal afegir els 25 agents locals que garantiran la seguretat durant tot el procés, així com el personal que hi destinaran a fer el cobriment de la jornada electoral altres cossos policials i serveis d’emergències.

51.887 rubinencs podran votar

Entre les 9 del matí, hora en què obriran les seves portes els 25 col·legis electorals instal·lats a Rubí, i fins el seu tancament, a les 20 h, podran votar un total de 51.420 rubinencs i rubinenques, que són les que resideixen a la ciutat. A aquest nombre de ciutadans, cal afegir-ne 467 rubinencs més que tenen la seva vivenda fora de l’Estat espanyol. En aquests comicis, a diferència dels municipals i els europeus, no poden votar ciutadans estrangers que resideixen a la ciutat.

A més hi ha cinc persones amb discapacitat visual que utilitzaran el kit per exercir el dret a vot mitjançant el sistema en braille, després de que el primer vot accessible de l’Estat es diposités a Rubí durant els comicis generals.

El seguiment electoral: per internet, sms (Ministeri de l’Interior)i per Ràdio Rubí

El sistema més immediat de rebre la informació electoral, tant de participació com d’escrutini de vots, el pròxim diumenge serà a través de l’apartat d’eleccions de la pàgina web municipal. A temps real, es donaran a conèixer les dades de participació en els avanços de les 13 h, de les 18 h i, a partir de les 20 h. També es podran consultar els resultats per partits, per districtes, meses i seccions electorals, fer comparatives i imprimir gràfics. Aquesta pàgina també ofereix informació sobre on anar a votar i l’històric de tots els comicis celebrats a Rubí. També hi ha un enllaç a l’apartat que la Generalitat de Catalunya dedica a aquests comicis.

El seguiment de les eleccions autoòmiques a través de Ràdio Rubí, al 99.7 de la FM, garanteix també la simultaneïtat de la informació i un seguiment de tots els incidents que es produeixen durant la jornada electoral a través dels butlletins horaris, amb un informatiu especial a les 14 h, butlletins horaris a partir de les 16 h i l’especial Eleccions al Parlament de Catalunya 2010, a partir de les 20 h, amb connexions amb totes les seus locals dels grups polítics que concorren a les eleccions i un balanç final amb representants de totes les formacions. Ràdio Rubí també oferirà informació electoral de tots els municipis de la comarca.

Novetats als col·legis electorals

En aquestes eleccions hi ha diversos canvis de col·legis electorals que afecten als electors/es que votaven al districte 4 en diverses seccions:

  • A la secció 9, els electors/es que votaven al CEIP Mossen Cintó ho han de fer al Casal de Gent Gran (Lepant 31-33).
  • A les seccions 11 i 12, els electors/es que votaven a l'IES L’Estatut ho han de fer a l'Escola Bressol La Bruna (Calderon de la Barca, 4)

Nota: l’alcaldessa, Carme García, té previst votar a les 11 del matí a l’Escola Bressol La Bruna.
Durant la jornada electoral, la persona de contacte a premsa per aclarir qualsevol dubte o fer qualsevol sol·licitud d’informació sobre el seguiment dels comicis a Rubí és Dolors Sierra. El telèfon de contacte serà l’habitual: 607833008.

(S’adjunta gràfica comparativa de les autonòmiques a Rubí els darrers anys)