Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornen els tallers de defensa personal per a dones amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere Aquest any l’oferta s’ha ampliat a dos tallers per donar resposta a la gran demanda d’edicions anteriors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Tornen els tallers de defensa personal per a dones amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Aquest any l’oferta s’ha ampliat a dos tallers per donar resposta a la gran demanda d’edicions anteriors
El Servei de Joventut i Dona i la Policia Local col·laboren un any més en l’organització dels tallers de defensa personal per a dones dins els actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es commemora el 25 de novembre. L’activitat, que arriba ja a la 12a edició, es trasllada enguany el nou Centre Sociocultural del Pinar.

Per poder satisfer la gran demanda d’anteriors edicions, aquesta vegada es faran dos tallers de vuit hores de durada, dividits en quatre sessions. El primer tindrà lloc els dies 28 i 30 d’octubre, i 4 i 6 de novembre. El segon se celebrarà el 12, 14, 19 i 21 de novembre. En tots dos casos, l’horari serà de 19.30 h a 21.30 h.

L’objectiu principal dels tallers és mostrar a les dones que es puguin trobar en situacions d’agressió física o verbal les diferents tècniques de defensa personal. A través de consells bàsics i exercicis pràctics, agents de la Policia Local ensenyaran a les assistents com aprofitar l’agressivitat del seu oponent i els seus punts dèbils per defensar-se, o com treure profit de les pròpies condicions físiques i psíquiques.

Durant la primera sessió, es farà una presentació teòrica del tema en què es repassarà, entre d’altres, com funciona el cervell enfront d’una amenaça, quines són les principals pautes de prevenció i quines armes naturals o objectes podem utilitzar per defensar-nos. A la part pràctica del curs, s’utilitzaran materials de protecció d’última generació per tal d’aconseguir un alt grau de realisme en les simulacions, minimitzant el risc de lesió. Durant aquestes sessions, es jugarà amb diferents nivells d’estrés, segons el progrés de les alumnes.

Els tallers aniran a càrrec de quatre agents de la Unitat de Suport i Prevenció de la Policia Local de Rubí, liderats per un expert en diferents arts marcials.

Les sessions són gratuïtes i, per participar-hi, només cal ser dona i tenir més de 18 anys. No hi ha topall màxim d’edat i no és necessari estar en bona forma física. Per apuntar-se als tallers, cal omplir el formulari d’inscripció i enviar-lo a l’adreça electrònica dpp@ajrubi.cat. Per obtenir aquest formulari o demanar més informació, es pot trucar al telèfon 93 588 70 00 ext. 8405.

Els tallers de defensa personal per a dones van néixer el 2005 arran d’unes jornades de formació sobre la violència de gènere a la Policia Local de Rubí. Des del cos de seguretat municipal, es va veure la necessitat de trobar alguna forma de defensa que oferís solucions reals i efectives a la dona maltractada.