Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornen els tallers d’autocompostatge, que es duran a terme l’última setmana del mes d’abril Practicar aquest mètode de reciclatge a casa permet sol·licitar una bonificació del 20% en la taxa d’escombraries. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tornen els tallers d’autocompostatge, que es duran a terme l’última setmana del mes d’abril

Practicar aquest mètode de reciclatge a casa permet sol·licitar una bonificació del 20% en la taxa d’escombraries.
L’Ajuntament de Rubí, conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, celebra una nova edició de la campanya “A Rubí fem compost!”. Enguany s’han tornat a organitzat noves sessions, que es duran a terme durant la setmana del 23 al 27 d’abril. Aquest és el tercer any que el consistori organitza aquesta activitat, amb l’objectiu de consolidar la implantació de l’autocompostatge al municipi.

Mitjançant un taller formatiu de dues hores de durada, els participants podran aprendre a fer compostatge casolà. Al finalitzar el taller, podran adquirir un compostador i una eina per remoure les restes per només 20 euros, menys del 20% del seu cost real. La resta del cost del material la subvencionen l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí.

Per participar en aquest nova campanya cal enviar un correu electrònic a l’adreça compostatge@ajrubi.cat. També es pot trucar gratuïtament al Telèfon Verd: 900 130 130 (si ho feu des d’un telèfon mòbil, truqueu al 93 699 98 01). Les places són limitades. Els compostadors es lliuraran per ordre d’inscripció i fins a finalitzar les existències.

La pràctica del compostatge a les llars permet sol·licitar una bonificació del 20% en la taxa d’escombraries, segons l’Ordenança fiscal de taxes per a la recollida, tractament i eliminació d’escombraries i altres residus urbans.

Què és l’autocompostatge?
L’autocompostatge és el reciclatge de les restes orgàniques de la cuina i del jardí al lloc on es produeixen. Es tracta d’imitar, a casa nostra, el procés natural de transformació de les restes orgàniques. El resultat d’aquesta transformació és un adob orgànic 100% natural i de molt bona qualitat, anomenat compost.

El compost, a més d’aportar nutrients, ajuda a estalviar aigua, ja que millora l’estructura del sòl i n’augmenta la capacitat de retenció d’aigua. També suposa un estalvi en la compra d’altres adobs i de bosses d’escombraries.

Per practicar l’autocompostatge es necessita un compostador, que és un recipient amb les característiques adequades per a fer autocompostatge còmodament, on es dipositen les restes orgàniques de la cuina i del jardí. Amb un manteniment mínim, les restes es transformen en compost de forma ràpida i eficaç, sense males olors ni presència d’organismes no desitjats. Al contrari, cada vegada que es remouen les restes es percep una agradable olor de bosc humit.

De mitjana, un compostador és capaç de reciclar més de 0,5 tones de residus orgànics per any. Reciclant les restes orgàniques a casa s’evita la contaminació que produeix la seva recollida, transport i tractament a les plantes de compostatge i es redueix la quantitat de restes que van a parar a abocadors i incineradores.