Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suspensió de llicències a bancs, immobiliàries i locutoris a la zona Centre de Rubí L’objectiu és aturar l’amenaça que comporta la proliferació d’aquests tipus d'establiments als comerços de la zona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Suspensió de llicències a bancs, immobiliàries i locutoris a la zona Centre de Rubí

L’objectiu és aturar l’amenaça que comporta la proliferació d’aquests tipus d'establiments als comerços de la zona.
Avui entra en vigor la suspensió cautelar d’atorgament de llicències d’activitats als establiments de treball temporal, bancs, caixes, locutoris i immobiliàries a la zona centre de la ciutat. Aquesta mesura es va aprovar, per unanimitat, al ple municipal celebrat divendres passat.

La regidora de Comerç, Mariona Checa, ha explicat que aquesta decisió s’ha pres per evitar la desertització del nucli de la ciutat, provocada per l’excessiva propagació d’aquest tipus de locals al centre, que segons la regidora ha provocat que “passejar per aquesta zona comercial no sigui gens atractiu” . La zona afectada comprèn el triangle entre l’Ajuntament, el Mercat Municipal i l’estació de ferrocarrils.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Serveis Territorials, Josep M. Castro, ha explicat que aquesta moratòria té, de moment, una durada d’un any. Castro ha afirmat, però, que un cop s’aprovi el Pla d’Ordenació d’Equipaments Culturals (POEC), cap al mes de setembre o octubre, l’Ajuntament preveu ampliar-lo a altres zones amenaçades per la desertització. En aquest sentit, Castro ha posat l’exemple de les immobiliàries, “que ja són quasi un centenar al municipi de Rubí”.

Mariona Checa ha explicat que “no tenim dades comparatives de la proliferació d’aquests establiments, però visualment és evident”. Segons la regidora, aquesta propagació d’establiments “està liquidant el comerç al centre i ha provocat que l’activitat comercial toqui sostre a la zona”.

Informació d’horaris comercials

A partir d’aquesta setmana, la regidoria de Comerç farà arribar informació als comerços de la ciutat, a través d’uns fulletons, sobre els nous horaris comercials a partir de la llei 8/2004, aprovada al mes de gener per la Generalitat de Catalunya.

En cas de dubte, els comerciants s’han d’adreçar a la regidoria de Comerç (edifici Rubí + D, Rambleta Joan Miró, s/n). També poden trucar al telèfon 93 581 39 00 o enviar un correu a la següent adreça: comerc@ajrubi.es.