Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sortejats els membres de les meses electorals per als comicis europeus del 25 de maig Aquest dimecres l’Ajuntament començarà a notificar les designacions als rubinencs escollits per a ser presidents i vocals durant la jornada electoral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sortejats els membres de les meses electorals per als comicis europeus del 25 de maig

Aquest dimecres l’Ajuntament començarà a notificar les designacions als rubinencs escollits per a ser presidents i vocals durant la jornada electoral
Aquesta tarda s’han designat els membres de les meses electorals que s’habilitaran amb motiu dels comicis al Parlament Europeu del proper 25 de maig. Les persones que integraran les diferents meses s’han escollit per sorteig, en el marc d’un ple extraordinari.

A partir d’aquest dimecres, l’Ajuntament començarà a notificar les designacions a cadascun dels ciutadans escollits, tant als titulars com als suplents. El proper 20 de maig, tots els presidents i vocals de mesa estan convocats a una reunió informativa, que tindrà lloc a partir de les 20 h al Teatre municipal La Sala. En aquesta trobada també se’ls facilitarà el manual de membre de mesa, en cas que no els hagi estat lliurat juntament amb la notificació.

Canvis als col·legis electorals
Aquestes eleccions incorporen diverses novetats. Una d’elles és la divisió de diverses seccions que es consideren massa extenses, creant-ne de noves. I és que cada secció no pot tenir més de 2.500 habitants. En dos casos, aquesta divisió comportarà la creació de dos nous col·legis: el Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora. Concretament, una part dels votants de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins ara votaven al Ramon Llull, ara ho faran al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres (venint del centre de la ciutat) passaran de votar a la Torre de la Llebre a Ca n’Alzamora. També hi haurà noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

En aquests comicis també es produirà el cas contrari: l’agrupament de dues seccions amb menys de 500 electors per formar-ne una de sola. És el cas del Maria Montessori.

A banda dels canvis a les seccions i als col·legis electorals, també es produiran modificacions en algunes meses. Davant la perspectiva que la participació en aquests comicis europeus serà inferior al 40%, s’ha decidit augmentar el nombre d’electors per mesa. Així, col·legis on normalment hi havia dues meses electorals passaran a tenir-ne només una de més nombrosa. És el cas de l’Ateneu, el 25 de Setembre, el Regina Carmeli o La Bruna, entre d’altres.

En total, en aquests comicis hi haurà 27 col·legis electorals, 42 seccions i 68 meses.

La targeta del cens reflectirà els canvis que afectin a cada ciutadà amb dret a vot, que en aquestes eleccions ascendeixen a 53.953 persones. Les llistes del cens han estat exposades a l’OAC per tal que tots els ciutadans de la Unió Europea que resideixen a Rubí amb dret a vot poguessin consultar i verificar que les seves dades són correctes.