Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'obre el termini per sol·licitar un dels 55 habitatges de protecció oficial a Sant Jordi Parc L’Ajuntament ha enviat un SMS a les 6000 persones que en algun moment s’han adreçat a PROURSA sol•licitant informació sobre habitatges públics. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S'obre el termini per sol·licitar un dels 55 habitatges de protecció oficial a Sant Jordi Parc

L’Ajuntament ha enviat un SMS a les 6000 persones que en algun moment s’han adreçat a PROURSA sol•licitant informació sobre habitatges públics.
Per poder sol•licitar un dels 55 pisos de promoció pública en règim de compra que es construeixen a Sant Jordi Parc des del passat mes de desembre, cal tenir uns ingressos bruts anuals màxims d’entre 53.068 E, per una unitat familiar d’un membre, i 63.974 € per unitats familiars de 5 o més de 5 membres.

A part dels requisits econòmics, caldrà poder demostrar que s’ha estat empadronat al municipi un mínim de 10 anys seguits o que s’ha viscut a la ciutat la mateixa quantitat d’anys des de 1989. També es condició indispensable no tenir en propietat cap altre habitatge de protecció pública ni lliure, ni un solar edificable d’ús residencial.

El termini de presentació de sol•licituds per optar a la compra d’un d’aquests habitatges s’ha obert aquest dilluns, 20 d’abril i finalitzarà el 19 de juny. Les demandes es tramitaran a les oficines de PROURSA, al carrer General Prim 33-35, 4a planta.

Falsificar dades o presentar dues sol•licituds seran motiu d’exclusió en el procés de selecció que s’iniciarà un cop tancat el termini de presentació de sol•licituds. Les llistes amb les persones admeses al sorteig s’exposaran al novembre o desembre d’aquest any i al desembre es procedirà al sorteig públic que determinarà les persones a les que finalment se’ls atorgarà un habitatge i l’ordre que tindran a l’hora de triar un pis. Les bases completes per accedir a aquestes vivendes així com el resultat d’aquest concurs públic es podrà consultar a les oficines de PROURSA i a l’apartat d’habitatge de la web municipal www.rubi.cat

Del total d’habitatges, 1 es destinarà a persones amb mobilitat reduïda acreditable i 5 més a unitats familiars amb un membre amb disminució psíquica.

Una vegada escollit l’habitatge es formalitzarà el contracte d’adjudicació i el nou propietari abonarà el 10 % del valor de l’habitatge, la plaça d’aparcament i el traster. Durant els 12 mesos següents es fraccionarà un altre 10 % del preu total.

El regidor de Desenvolupament Urbà, Roger García, acompanyat de la gerent d ela societat municipal PROURSA, Eva Candela, ha informat en roda de premsa que el lliurament de les claus està previst que es faci al mes de setembre de 2010.

García, a més, ha fet referència a les noves promocions que es començaran a construir en els pròxims mesos. “Fins ara hem anat fent amb la planificació i els preparatius. Ha estat lent, però a partir d’ara entrem en un nou ritme de construcció que ha de satisfer els nostres compromisos i donar sortida a la demanda”, ha matisat.

Noves promocions

A banda dels pisos de Sant Jordi Parc, que es van començar a construir a finals de l’any passat, l’Ajuntament de Rubí està tancant dues noves promocions a la Zona Nord. A prop de la plaça d’Andalusia, es començaran a construir un total de 68 habitages amb aparcament, dels quals 46 seran de compra i 22 de lloguer. La construcció dels primers anirà a càrrec de l’IMPSOL i la societat municipal PROURSA gestionarà la construcció dels habitatges de lloguer.

Els 46 habitatges de l’IMPSOL es començaran a construir durant el segon semestre d’aquest any al carrer Lepant 92-98 i tenen una superfície mitja aproximada de 55 m2 i tots són de dos dormitoris. A la planta baixa s’han previst dos grans espais de 250 i 230 m2, que poden donar cabuda fins a 5 locals comercials. En total, aquesta promoció construirà 56 aparcaments, 10 dels quals seran per als pisos de la promoció de PROURSA en el mateix sector.

Els 22 pisos de lloguer gestionats per PROURSA es començaran a construir al carrer Belxite-cantonada amb Lepant, durant el darrer trimestre d’aquest any. Hi haurà un total de 8 habitatges d’1 dormitori amb una superfície de 45 m2; 12 pisos de dues habitacions amb superfícies d’entre 55 i 65 m2 i, finalment, dos pisos de 3 habitacions d’uns 72 m2. També en aquesta promoció es preveuen locals comercials en la planta baixa i la construcció de 12 aparcaments.

Una darrer promoció que està en fase de redacció del projecte és troba al carrer Maria Aurèlia Capmany on es construiran 6 pisos de lloguer. L’inici de les obres d’aquests habitatges s’ha previst per al primer semestre de l’any vinent.

Pel que fa la promoció de 110 habitatges que es construeix a Can Sant Joan la societat municipal PROURSA ja ha començat a treballar les bases, en col•laboració amb Adigsa, per adjudicar aquests pisos.

El nombre total de pisos de totes aquestes promocions és de 239, en front els 224 pisos públics que es van construir a Rubí entre 1996 i l’any 2004.

D’altra banda, el dimecres, 22 d’abril, se sortejaran 8 habitatges públics de lloguer situats al carrer Belxite, amb preus mensuals que oscil•len entre 280 i 375 euros. En total han presentat 329 sol•licituds, de les quals, 256 han estat favorables i entraran al sorteig que se celebrarà a les 12 del migdia al teatre municipal, La Sala (c/ Cervantes núm 126).