Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'obre el termini per sol·licitar ajuts per l'impost de bens immobles(IBI) L’any 2010 l’Ajuntament va destinar 1,4 milions d’€ a subvencionar i bonificar el pagament d’impostos i taxes públiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S'obre el termini per sol·licitar ajuts per l'impost de bens immobles(IBI)

L’any 2010 l’Ajuntament va destinar 1,4 milions d’€ a subvencionar i bonificar el pagament d’impostos i taxes públiques
Per sisè any consecutiu, la gent gran amb escassa capacitat econòmica pot accedir als ajuts per al pagament de l’Impost de Bens Immobles (IBI), el tribut que més grava les famílies. El centenar de persones que es van beneficiar l’any passat d’aquesta subvenció, de fins a un 25 % de l’impost, rebran a casa una autorització que hauran de tornar signada perquè l’Ajuntament pugui consultar les seves dades a la Seguretat i a Hisenda i d’aquesta forma s’estalviïn de fer tots els tràmits burocràtics per renovar l’ajut. També poden sol·licitar fins al 50 % de l’import de l’IBI, en funció dels ingressos, les persones aturades sense prestacions econòmiques. Les famílies nombroses i monoparentals no necessiten justificar els seus ingressos per percebre ajuts del 50 % de l’impost amb un límit de 250 €.

Aquest any, el termini per demanar la subvenció de l’IBI s’amplia fins als 6 mesos i es pot sol·licitar fins al 15 de setembre (veure document a recursos relacionats: qui pot sol·licitar l'ajut de l'IBI?)


660 persones no hauran de pagar la taxa d’escombraries al 2011
L’Ajuntament s’encarregarà de tramitar la bonificació a les 660 persones que l’any passat van quedar exemptes de pagar la taxa d’escombraries. Si continuen complint els requisits la renovació de la bonificació es fa de forma automàtica.

El termini per sol•licitar l’ajuda finalitza el 20 d’abril i s’hi poden acollir totes les persones que acompleixin els requisits aprovats a l’ordenança fiscal per la recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans.

A banda de la taxa d’escombraries i de l’IBI, l’Ajuntament també subvenciona i bonifica el transport urbà i l’adaptat per a gent gran, les escoles bressol, de música i art municipals, l’impost de construccions ICIO o l’IAE, entre d’altres. En total, l’any 2010, el consistori va destinar 1.394.150 € a subvencions i bonificacions que s’han prorrogat per aquest any 2011.