Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'obre el termini per presentar propostes als Premis al civisme Els guardons es lliuraran el proper 15 de desembre al nou Centre Sociocultural del Pinar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S'obre el termini per presentar propostes als Premis al civisme

Els guardons es lliuraran el proper 15 de desembre al nou Centre Sociocultural del Pinar
S’ha obert el termini per lliurar propostes a la 8a edició dels Premis al civisme, que convoca l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de reconèixer els millors projectes que continguin una acció cívica i participativa iniciada o executada el 2013. El guanyador s’endurà 1.000 euros de premi, mentre que el segon i tercer classificats rebran un diploma.

Els Premis al civisme s’adrecen a totes les entitats, col·lectius o persones a títol individual que hagin realitzat alguna acció per potenciar una reflexió envers l’entorn amb l’objectiu de fomentar el civisme i avançar en la tolerància i el respecte a la ciutat. Amb aquests guardons, es pretén fer visibles totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació, la sensibilització, la cultura, la urbanitat, la cortesia, el progrés, l’amabilitat, la ciutadania i tots els valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència. El jurat tindrà en compte a l’hora d’avaluar les propostes presentades criteris com la possibilitat d’exportar el projecte a altres realitats socials o que sigui una idea creativa i innovadora.

Cada participant pot presentar una única proposta al certamen, que haurà de lliurar entre el 25 de novembre i el 2 de desembre, ambdós inclosos, a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la ciutat. El 9 de desembre, el jurat dels premis es reunirà per puntuar els projectes i decidir els guanyadors. Els guardons es faran públics el 15 de desembre a les 13 h al Centre Sociocultural del Pinar, dins la programació de Vermuts musicals, una activitat mensual que forma part de les accions del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri.

Per un Rubí cívic

Els Premis al civisme van néixer l’any 2000 de la mà de la Coordinadora d’Entitats de Rubí. A partir del 2003, l’Ajuntament de Rubí es va unir a la seva organització.

Els guardons es van deixar de lliurar entre els anys 2006 i 2011, quan l’Ajuntament va decidir recuperar-los. Els Premis al civisme s’emmarquen en la campanya Per un Rubí cívic. Tu ho fas possible, que s’inclou, al seu torn, al Pla per a la promoció del civisme i la convivència. L’any passat, el projecte guanyador va ser Casal Rubí, presentat pel Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC).