Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sis entitats rubinenques reben l’homenatge de la ciutadania en la recepció anual de Festa Major Avui, el pregoner Enric Majó a la tarda i l’espectacle inaugural amb Ana Belén a la nit marcaran l’inici de la festa de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Sis entitats rubinenques reben l’homenatge de la ciutadania en la recepció anual de Festa Major

Avui, el pregoner Enric Majó a la tarda i l’espectacle inaugural amb Ana Belén a la nit marcaran l’inici de la festa de la ciutat.
L'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, va agrair a les entitats de la ciutat la tasca de col·laboració que desenvolupen al llarg de tot l’any, com a pont entre la cultura, l’educació, el lleure, l’esport, la prevenció en la salut o la joventut, entre d’altres i la població en general, durant la tradicional recepció anual que el consistori organitza per a les entitats als jardins de l’Ateneu.

Aquest any, han rebut el reconeixement tres entitats d’àmbit escolar, dues veïnals i una de cultura per la seva trajectòria durant aquests darrers 25 anys. Les AMPES de l’Escola Teresa Altet i els instituts Duc de Montblanc i JV Foix, les AAVV Can Serrallac i Castellnou-Can Mir, Sector D i el Centre d’Estudis Rubinencs, han estat les entitats que han rebut l’homenatge.

També ha estat reconeguda la tasca formativa de l'Escola d'Art i Disseny de Rubí que està celebrant el seu 75è aniversari amb diversos actes, als quals ha convidat a la ciutadania per tal de reivindicar la seva feina des de la seva creació al 1937.

Comença la festa

A partir de les 20.30 h, l’actor rubinenc, Enric Majó, serà l’encarregat de pronunciar el pregó, un acte que dona la benvinguda a la Festa Major de la ciutat que aquest any s’allargarà fins a l’1 de juliol. Més tard, a les 22 h, l’amfiteatre del Castell serà de nou l’escenari del concert de Festa Major amb Ana Belén i l’espectacle “A los hombres que amé”, mentre que a l’Escardivol hi haurà música amb grups locals, jazz a l’Ateneu Municipal, i ball d’envelat a la plaça del Doctor Guardiet, entre altres activitats.

Les principals novetats d’aquesta edició, en què s’han programat més de 180 activitats diferents, és el canvi d’ubicació en la 8a baixada d’andròmines que es trasllada al camí de Sant Muç, accedint pel passeig de la Riera, per motius de seguretat, tant pels participants que realitzen l’activitat com per a les persones, i la supressió d’alguns espais com la plaça Anselm Clavé, a petició dels organitzadors de les jornades de jazz.

Com ja és habitual, la Festa Major de Rubí proposa ofertes per a diferents públics, en totes les franges d’edat i per a tots els sectors de la població, de la qual l’oferta musical és un bon exemple, amb grups de rock locals, l’Escola de música i Obrador Coral, Seguridad Social, Troba Kung Fu, Ana Belén, Marina Rosell, Sirex, Teràpia de Shock, havaneres, música tradicional gallega, andalusa, extremenya, aragonesa, sardanes, Banda de Música Segle XXI, Jazz, Gospel, Roger Margarit, Tabalades, Raúl Pulido, Che Sudaka, entre molt altres. Tot amb la participaicó d’unes 60 entitats que col·laboren en l’organització de 52 activitats durant aquests dies.

Codi QR al mòbil

La Festa Major 2013 estrena també la possibilitat de poder consultar tota la informació de la festa a través dels dispositius mòbils mitjançant la creació d’una versió en línia que la ciutadania es podrà descarregar capturant un codi QR. A partir de la captura del codi, que es pot trobar a la pàgina web i en alguns espais de la festa, s’instal·larà tota la informació sobre les activitats als dispositius mòbils on es podrà consultar mentre estigui als dispositius.