Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicien les actuacions incloses al projecte Barris al dia L'Ajuntament durà a terme més d'un centenar d'intervencions als sis districtes de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S'inicien les actuacions incloses al projecte Barris al dia

L'Ajuntament durà a terme més d'un centenar d'intervencions als sis districtes de la ciutat
L'Ajuntament de Rubí ha començat a executar les actuacions programades dins el projecte Barris al dia. Es tracta de més d'un centenar d'intervencions de manteniment de l'espai públic que afecten els sis districtes del municipi i que han estat consensuades en el marc d'un procés de participació ciutadana.

El projecte Barris al dia, dotat amb 400.000 euros, és una de les accions incloses al Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament ha volgut implicar la ciutadania en la priorització d'aquelles actuacions de millora necessàries als diferents barris de Rubí. El pressupost de Barris al dia s'ha dividit a parts iguals entre els sis districtes, destinant a cadascun d'ells 60.000 euros. El consistori ha reservat els 40.000 euros restants per a dues actuacions més: la millora de la senyalització d'orientació urbana i la posada en marxa del projecte de camins escolars.

Totes les actuacions programades s'executaran entre els mesos de novembre i desembre, i aniran a càrrec de diferents empreses. El primer punt de la ciutat on s'intervindrà a partir d'aquest dilluns 4 de novembre serà el districte 2, és a dir, la zona de les urbanitzacions del nord-oest, on es duran a terme actuacions de millora a les voreres a càrrec de l'empresa Proyectos y Excavaciones Rubí SL. Pel que fa a la resta de treballs previstos arreu del municipi dins el projecte Barris al dia, també figuren reparacions d'asfalt, esporgues i desbrossaments, i millores a la senyalització, l'enllumenat i el mobiliari urbà.

Fruit d'un procés participatiu

Les actuacions de Barris al dia s'han consensuat mitjançant un procés participatiu emmarcat en el projecte Compromís de barri, amb el qual l'Ajuntament pretén acostar la gestió municipal a la ciutadania. Els treballs van ser proposats i prioritzats per una vuitantena de ciutadans el passat 15 de juny, en una jornada de treball celebrada a l'edifici Rubí+D. Els participants en aquesta trobada eren representants d'entitats locals i persones a títol individual que havien estat convocats prèviament per diverses vies de comunicació.

A principis de setembre, es va constituir la Comissió Cívica del projecte, formada pels seus responsables tècnics i polítics, veïns de cada districte i membres dels grups municipals, amb l'objectiu de vetllar per la transparència i el bon funcionament del procés. Aquest òrgan es reunirà a finals de novembre per fer seguiment de les obres i del seu estat d’adjudicació, i al gener per valorar l’execució dels treballs.

El 23 de setembre, els mateixos ciutadans que van participar a la jornada del mes de juny van ser convocats a una sessió de retorn en què se'ls va informar de les actuacions que finalment es duran a terme, dels criteris de contractació de les empreses i del calendari d'execució dels treballs. Durant aquesta trobada, l'alcaldessa, Carme García Lores, va avançar que les actuacions proposades per la ciutadania que no es podran fer aquest any per motius econòmics o de calendari es tindran en compte de cara a futurs exercicis.