Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segona deixalleria mòbil a Rubí El servei amplia el nombre de parades fins a 75 i millora la senyalització, la cobertura territorial i els horaris de recollida. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Segona deixalleria mòbil a Rubí

El servei amplia el nombre de parades fins a 75 i millora la senyalització, la cobertura territorial i els horaris de recollida.
Al llarg d’aquesta setmana es posa en marxa a Rubí una segona deixalleria mòbil. Amb aquest vehicle, el servei tindrà 75 punts de recollida de residus, sis vegades més dels que hi havia fins ara (12 parades). Aquesta xifra “està molt per sobre d’altres municipis com ara Sabadell i Terrassa, on en aquest darrer actualment hi ha 72 parades i té el triple d’habitants que a Rubí”, segons ha indicat el regidor de l'àrea de Serveis Urbans i Seguretat, Jordi Peiró, durant la presentació de la segona deixalleria mòbil.

La incorporació d’aquest nou vehicle va acompanyada d’altres millores del servei, com ara l’augment del nombre de parades, una millor cobertura del terreny i el temps d’estada en cada punt, ja que cada vehicle cobrirà una zona designada. També ja s’ha acabat d’instal•lar la nova senyalització d’aquestes parades amb uns postes indicatius on s’especifica l’horari de recollida i els punts de recollida més pròxims. Peiró ha destacat que “el ciutadà tindrà cada setmana una cita amb el reciclatge de residus, sabran que tenen un lloc concret al seu barri i, si no hi poden anar, altres indrets amb diferents dies i horaris”.

El servei funcionarà de dilluns a divendres amb una quinzena de parades al dia, en torn de matí i de tarda, i el dissabte amb un total de 6 parades en torn de matí. D’aquesta manera, al nucli urbà hi haurà 43 parades amb uns 50 minuts d’estada en cada punt i a les urbanitzacions hi haurà 32 parades amb uns 20 minuts d’estada en cada punt

En aquestes deixalleries mòbils els ciutadans poden portar residus especials (voluminosos fets amb materials com ferro, metall, coure i acer), petits electrodomèstics (planxes, paelles, ràdios i telèfons mòbils), residus (oli de cuina i de cotxes) i altres objectes com ara roba i calçat, fluorescents, bateries, piles, pintura, coles, cartutxos de tinta, etc...

El regidor Jordi Peiró ha apuntat que des de l’Ajuntament de Rubí “oferim un servei de qualitat, facilitem el reciclatge a la ciutadania i contribuïm al foment de la recuperació de residus”. Per altra banda, també ha recordat el servei gratuït de recollida d’esporga a les urbanitzacions.

El servei de deixalleria a Rubí

Actualment, a Rubí hi ha els següents serveis de deixalleria:
• Dues deixalleries mòbils
• La deixalleria municipal de Cova Solera
• La minideixalleria del mercat municipal
• Deu minideixalleries urbanes, situades a l’Escardívol, a les places Catalunya, 11 de Setembre, Pearson, Agricultura, Pla dels Segadors i Esbart Dansaire, a la rambla del Ferrocarril, a l’avinguda de Castellbisbal i al carrer de Madrid.

Segona deixalleria fixa

A banda d’aquestes instal•lacions, el servei de deixalleria s’ampliarà pròximament a Rubí amb la construcció d’una segona deixalleria fixa, a banda de la que hi ha actualment al polígon de Cova Solera. El regidor Jordi Peiró ha aprofitat l’acte d’avui per avançar que en aquests moments s’està elaborant el projecte executiu per construir aquesta instal•lació al polígon de la Bastida i que “el consistori compta amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya d’uns 437.000 euros”. Peiró ha afegit que els detalls del projecte es donaran a conèixer tan bon punt estiguin enllestits.