Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SECE obsequia l’alcaldessa amb el llibre que s’ha editat per commemorar el centenari de l’empresa La Sociedad Española de Construcciones Eléctricas fa 28 anys que s’encarrega del manteniment de les instal·lacions d’enllumenat públic i semafòriques de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

SECE obsequia l’alcaldessa amb el llibre que s’ha editat per commemorar el centenari de l’empresa

La Sociedad Española de Construcciones Eléctricas fa 28 anys que s’encarrega del manteniment de les instal·lacions d’enllumenat públic i semafòriques de Rubí.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha rebut el llibre “100 anys de llum” que la Sociedad Española de Construcciones Eléctricas (SECE) ha editat per commemorar el centenari de la seva fundació. Els encarregats de lliurar l’exemplar a l’alcaldessa han estat Gabriel Fernández, gerent de l’empresa, i Rafael de Dios, delegat de SECE a Rubí.

El llibre recull la història de l’empresa des de la seva creació, l’any 1912, passant pel seu trasllat de Madrid a Barcelona, l’activitat de la companyia durant la Guerra Civil i la transició, així com la darrera etapa de la firma, iniciada a la dècada dels anys ’90. A més, també conté els records d’un dels últims fanalers de Barcelona, Álvaro Artola, que va entrar a treballar a l’empresa a l’edat de 36 anys.

Durant la trobada, Fernández i de Dios han explicat a l’alcaldessa les perspectives de futur de l’empresa, així com la seva preocupació pels robatoris de cables que estan experimentant a diferents municipis on presten els seus serveis.

A la trobada també hi han estat presents els regidors de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, i d’Espai Públic, Belén Meneses, així com Jordi Núñez, enginyer tècnic municipal de manteniment.

SECE, 100 anys d’història
L’activitat principal de SECE és el manteniment de l'enllumenat públic. Al llarg d'aquests 100 anys d'existència, l’empresa ha estat capaç d'evolucionar adaptant-se a les necessitats dels seus clients i a les noves tecnologies. Segons paraules del seu president i conseller delegat, Jaime Torner, “en totes les nostres decisions està present la idea del llarg termini: anem dissenyant el present amb la idea permanent de futur”.

Actualment, l’empresa té més de 70 contractes de manteniment d'instal·lacions d'enllumenat públic i gestiona més de 350.000 punts de llum a l'any. La firma té una àmplia experiència en la realització de plans d’adequació, plans directors, auditories i estudis energètics.