Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Se substitueixen les primeres plaques amb simbologia franquista Tres comunitats de propietaris ja han donat el seu vist-i-plau perquè es retirin aquests distintius i es canviïn pels que ha facilitat la Generalitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Se substitueixen les primeres plaques amb simbologia franquista

Tres comunitats de propietaris ja han donat el seu vist-i-plau perquè es retirin aquests distintius i es canviïn pels que ha facilitat la Generalitat.
L’Ajuntament de Rubí ja ha retirat les plaques amb simbologia franquista de la façana de tres edificis de la ciutat i les ha substituït per unes altres facilitades per la Generalitat. Això ha estat possible perquè les comunitats de propietaris d’aquestes tres finques han autoritzat el canvi.

A principis de novembre, el consistori va fer arribar una carta als presidents de les comunitats de propietaris d’aquells habitatges que encara tenen plaques amb simbologia franquista a la façana, proposant-los la retirada d’aquests elements i la seva substitució per les noves plaques. El canvi, recordem, només es durà a terme en aquelles comunitats que ho autoritzin, ja que es tracta de finques privades. La substitució no suposa cap cost per als veïns.

Així, en compliment de la Llei de la memòria històrica i de l’acord que el 24 d’abril de 2008 va adoptar el Ple municipal, es proposa retirar les plaques emeses per l’Instituto Nacional de la Vivienda de l’època, on es llegeix “Esta casa está acogida a los beneficios de la Ley de 15 de julio de 1951”, per les noves plaques facilitades per la Generalitat, on consta “Aquests habitatges foren construïts en règim de protecció oficial” i on no hi figura cap símbol franquista.