Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'avança l'encesa de llums nadalenques al 3 de desembre Unes 400 persones participen en els dos tallers per elaborar les figures sense llum que es penjaran als arbres aquestes festes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S'avança l'encesa de llums nadalenques al 3 de desembre

Unes 400 persones participen en els dos tallers per elaborar les figures sense llum que es penjaran als arbres aquestes festes.
El divendres, 3 de desembre, s’encendrà l’enllumenat nadalenc a la ciutat, en el marc de la campanya que porta per lema ' Fes teu el Nadal'.

D’aquesta manera, a la ciutat s’estan instal·lant tres tipus de decoracions que guarniran els carrers: figures de fil lluminós, que s’han llogat com en altres anys; figures amb llum sistema LED propietat de l’Ajuntament i, per últim, figures sense llum elaborades amb materials reciclats.

Pel que fa a les primeres, s’han llogat 70 unitats, entre les quals hi ha cartells lluminosos que s’estan instal·lant a les entrades de les urbanitzacions. Aquestes figures de lloguer de fil lluminós també s’estan col·locant al llarg de l’avinguda de Barcelona i el carrer de Francesc Macià, així com als carrers Doctor Robert, Maximí Fornés i Monturiol, a les places Catalunya i de la Nova Estació, a la Parròquia de Sant Pere i a El Pinar. També s’han llogat alguns grups de figures tipus LED que s’estan ubicant, entre d’altres llocs, a la plaça de la Nova Estació, un espai que fins ara no es podia engalanar perquè les lluminàries no ho permetien.

Pel que fa a les llums tipus LED propietat de l’Ajuntament, aquest any hi ha un total de 95 plafons repartits per diferents llocs de la ciutat. Aquest Nadal s’han tornat a col·locar, als carrers Nostra Senyora de Lourdes, Bartrina i Monturiol i a la façana de l’Ajuntament, dos dels tres tipus de figures que l’any passat va dissenyar l’Escola d’Art i Disseny. El tercer tipus de plafons s’ha desmuntat i, aprofitant el mateix material, s’ha confeccionat un nou disseny en forma d’estrella, també idea d’EDRA. A més, la Brigada d’Obres ha dissenyat i muntat 8 escuts de la ciutat. Aquests nous dissenys s’estan instal·lant al carrer de Sant Cugat i a les rodalies del Mercat Municipal.

Per últim, també s’estan penjant als arbres les figures sense llum fetes amb material reciclat que han elaborat els ciutadans a partir de càpsules buides de cafè. Aquests ornaments s’han pogut fer des de casa, seguint el manual que ha elaborat l’Escola d’Art i Disseny (EDRA), o bé en els tallers participatius, que han tingut lloc els dissabtes 13 i 27 de novembre i en els quals hi han participat unes 400 persones. Els ciutadans tenen fins el dia 10 de desembre com a termini màxim per lliurar les figures fetes a casa. Aquests ornaments s’han de portar al magatzem que la Brigada d’Obres de l’Ajuntament té a la carretera de Terrassa, 116.

L’enllumenat nadalenc funcionarà fins el pròxim 9 de gener en horari de diumenge a dijous de 18 a 22:30h; divendres i dissabtes, de 18 a 00:30h; i els divendres 24 i 31 de desembre i el dimecres 5 de gener, de 18 a 4h. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i la regidora de Comerç, Arés Tubau encendran els llums de Nadal el divendres, 3 de desembre, a les 18h, a l’illa de vianants (a l'alçada del Casino).

Campanya del Mercat Municipal
Aquest Nadal, el Mercat obsequiarà els seus clients amb bosses reutilitzables de la compra, que es lliuraran a partir d’un valor mínim de compra. La campanya s’iniciarà la tercera setmana del mes de desembre i estarà activa fins que s’esgotin les existències.

Pel que fa als horaris d’obertura durant el Nadal, el Mercat Municipal mantindrà el seu horari habitual (dilluns de 8 a 13h, dimarts i dimecres de 7:30 a 13:30h, dijous de 7:30 a 13:30h i de 17 a 20h, divendres de 7 a 20h i dissabtes de 7 a 14:30h) a excepció dels següents dies:
- 22 de desembre: obert de 7 a 20h
- 23 de desembre: de 7 a 20h
- 24 de desembre: obert de 7 a 14:30h
- 30 de desembre: obert de 7 a 20h
- 31 de desembre: obert de 7 a 14:30h

El mercat municipal estarà tancat:
- 6 de desembre (Dia de la Constitució)
- 8 de desembre (Dia de la Immaculada Concepció)
- 25 de desembre (Nadal)
- 26 de desembre (Sant Esteve)
- 1 de gener (Any nou)
- 6 de gener (Reis)

Recollida del verd de Nadal
Un cop acabin les festes nadalenques, es podran portar els arbres i la molsa utilitzada durant el Nadal a qualsevol de les 75 parades del servei de deixalleria mòbil o bé a la deixalleria municipal (av. Cova Solera s/n, horari de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16.30 a 19 h; dissabtes i diumenges de 10 a 14h).

Campanya Comerç Segur
Amb l’objectiu de prevenir els fets delictius en aquestes dates en què es produeix un augment de l’activitat comercial i, per tant, s’incrementen les possibilitats de comissió de delictes, principalment robatoris i furts, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra inicien una nova campanya de comerç segur a la ciutat. Enguany, aquest dispositiu es perllongarà fins el 16 de gener per, com l’any passat, cobrir part de la campanya de rebaixes.

Aquests dies, agents de la Policia Local de Rubí i dels Mossos d’Esquadra estan distribuint fulletons informatius pels comerços i botigues de Rubí amb consells de seguretat i de prevenció. La distribució d’aquest material finalitzarà el pròxim 4 de desembre.

A partir del 5 de desembre s’iniciarà la segona fase de la campanya. Efectius de tots dos cossos patrullaran de manera intensiva, en torns de matí i tarda i en horari comercial, per les 6 zones comercials de la ciutat, entre les quals hi ha el centre, Progrés, Rubí-2000, Les Torres, Ca n’Oriol i la zona del mercat municipal, entre d’altres. Pel que fa a la policia local de Rubí, hi participaran agents de diversos serveis, com ara de la unitat de proximitat, de seguretat ciutadana, de la unitat canina i agents vestits de paisà. L’objectiu de la presència policial en aquests llocs és prevenir possibles furts i robatoris tant en establiments comercials com a clients i ciutadans. Durant les visites també realitzaran controls de seguretat ciutadana tan a dins com a fora de les zones comercials.

Aquesta edició de la campanya es tancarà el pròxim 16 de gener, per tal de cobrir els primers dies de la campanya de rebaixes que comença, com cada any, el 7 de gener.