Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Satisfacció per la gratuïtat total del peatge de Les Fonts a partir de l'1 de febrer Fins ara només era gratuïta per als usuaris habituals que la usaven un mínim de 8 vegades al mes, de dilluns a dissabte, i que no tenien com a destí Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Satisfacció per la gratuïtat total del peatge de Les Fonts a partir de l'1 de febrer

Fins ara només era gratuïta per als usuaris habituals que la usaven un mínim de 8 vegades al mes, de dilluns a dissabte, i que no tenien com a destí Barcelona
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha mostrat satisfacció davant l’aprovació, per part del Govern de la Generalitat, de noves mesures que potenciaran l’ús dels rubinencs de la C-16 / E-9, millorant substancialment la mobilitat entre Rubí i Terrassa, i afavorint la fluïdesa per la carretera que uneix aquestes dues poblacions a través de les Fonts.

A partir de l’1 de febrer, els ciutadans rubinencs (també els de Sant Cugat i Terrassa) podran utilitzar la C-16 entre Rubí i Terrassa de forma gratuïta des del primer viatge (fins aquesta data és s’han de justificar un mínim de 8 viatges al mes per aconseguir la gratuïtat). A més, els residents a les urbanitzacions de Rubí podran passar pel peatge de forma gratuïta en els seus desplaçaments a Barcelona, a través dels túnels de Vallvidrera (en aquests moments si el peatge s’usa per anar a Barcelona deixa de ser gratuït). Una altra millora respecte el sistema actual és que la bonificació només s’aplica entre dilluns i dissabte i ara s’amplia a tots els dies de la setmana.

Carme García, ha explicat que “en aquests moments es produeix una injusticia per als rubinencs que viuen a les urbanitzacions donat que, quan usen l’autopista per anar a Rubí o a Sant Cugat, el peatge és gratuït si tenen teletac i l’usen més de 8 vegades al mes, però si el seu destí és Barcelona o el Centre Comercial de Sant Cugat, han de pagar el peatge perquè la gratuïtat només s’aplica si l’usuari surt a les sortides 11, 13, 17, 19, 21, 22 i 23 (corresponents a Rubí, Sant Cugat i Terrassa). Si el conductor utilitza qualsevol altra sortida el teletac interpreta automàticament que el trajecte no s’ajusta a les condicions que permeten la bonificació, i Autema carrega en el compte de l’usuari la tarifa del peatge. Incomprensible”.

Carme García, enten que, malgrat que les condicions que s’han fet públiques arran l’aprovació de la Generalitat no diuen res respecte la sortida al Centre Comercial de Sant Cugat, també passarà a ser una sortida gratuïta. L’alcaldessa ha enviat una carta de confirmació a la Generalitat.

Com es pot utilitzar la via gratuïtament?
Per poder circular per l’autopista C-16, entre Sant Cugat - Rubí - Terrassa passant pel peatge de Les Fonts de forma gratuïta, només cal tenir obert un compte a les algunes oficines bancàries de Rubí (també Sant Cugat o Terrassa) i demanar un teletac a Autema (tràmit que fa la mateixa entitat financera).

Més informació a Autema