Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'aprova inicialment el projecte d'enderroc de les finques del carrer Riera Els treballs a la plaça del Doctor Guardiet es desenvolupen segons el calendari previst https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S'aprova inicialment el projecte d'enderroc de les finques del carrer Riera

Els treballs a la plaça del Doctor Guardiet es desenvolupen segons el calendari previst
La Junta de Govern Local ha aprovat, de manera inicial, el projecte d’enderroc als solars dels números 7 i 9 del carrer Riera per tal que totes dues finques s’adeqüin a la línia de façana prevista al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Aquest projecte, que està a punt d’iniciar el tràmit de licitació per un import de 64.067,39 euros, està relacionat amb el projecte de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet. I és que l’espai de vorera que es recuperarà gràcies a aquests enderrocs s’incorporarà a l’àmbit de la plaça, donant continuïtat als espais per a vianants que contempla el projecte.

Els treballs afectaran dos solars i un tram d’una paret mitgera. Les obres al solar del número 7 del carrer Riera consistiran en l’enderroc de la part de l’edificació que sobresurt de la façana principal de l’edifici, afectant especialment la terrassa del primer pis. També s’enderrocarà el forjat i els tancaments laterals i frontal del garatge fins a recuperar la línia de façana de les plantes superiors i es desmuntarà la porta del garatge per recol•locar-la a la nova alineació de façana. Els treballs també contemplen el tractament final d’aquesta construcció, amb l’arrebossat i el pintat de tota l’amplada de la façana. Mentre durin els treballs d’arranjament es delimitarà i protegirà de forma provisional l’àmbit d’actuació per permetre l’accés a l’edifici número 7.

En el cas del solar ubicat al número 9 del carrer Riera, s’enderrocarà l’edifici unifamiliar existent i l’aparcament en cantonada, ubicat entre els carrers Riera i Santa Llúcia. Es mantindrà el mur de façana del carrer de Santa Llúcia, que restarà com una tanca per delimitar el solar. Per últim, s’aixecarà una paret arrebossada opaca per envoltar la resta de la parcel•la, un cop adaptada a la nova alineació.

Pel que fa a la paret mitgera del carrer Riera número 3-5, es pintarà aquesta superfície en diverses tonalitats a joc amb la façana del número 3 del carrer Riera i es construirà una petita cornisa per regularitzar la línia d’acabament de la paret.

Els treballs d’enderroc tindran un termini d’execució d’un parell de setmanes i les obres d’adequació de les noves façanes, d’aproximadament un mes. Les màquines entraran al recinte d’obres pel carrer Riera o pel carrer de Santa Llúcia, unes vies que actualment ja es troben restringides al trànsit com a conseqüència de les obres que s’estan portant a terme a la plaça del Doctor Guardiet.

Plaça del Doctor Guardiet
Les obres de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet, que es van iniciar l’1 de juny, avancen a bon ritme.

Actualment s’està finalitzant la fase d’ampliació, renovació i adaptació dels serveis d’electricitat, aigua, clavegueram, telefonia i telecomunicacions. Posteriorment es procedirà al formigonat i pavimentació de la plaça, prioritzant els accessos als habitatges i comerços, i s’executaran els acabats al centre de la plaça.

Durant el desenvolupament de les obres s’està mantenint l’entrada a l’església de Sant Pere des del carrer Terrassa i s’han deixat passos provisionals al carrer de Mossèn Cinto i al llarg del carrer Riera.

Les obres és previst que finalitzin durant el primer trimestre de 2011.