Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'adjudiquen les obres del col·lector del carrer Mallorca a l'empresa Sixconstructor S.A. L’actuació, que té un termini d’execució de 6 setmanes, se centra en la remodelació de la cambra i la creació de 424 embornals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S'adjudiquen les obres del col·lector del carrer Mallorca a l'empresa Sixconstructor S.A.

L’actuació, que té un termini d’execució de 6 setmanes, se centra en la remodelació de la cambra i la creació de 424 embornals.
La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació i adjudicació definitiva de les obres del col•lector del carrer Mallorca que afecta principalment a la remodelació de la cambra de la xarxa de clavegueram.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Sixconstructor S.A. per un import de 649.915,09 euros (IVA inclòs), dels quals el Fons FEDER subvencionarà el 50 %. El termini de presentació de propostes es va obrir a principis de febrer i s’hi han presentat tres empreses més (Construcciones Febo S.A., Viopisa i Cisteró). Un cop comencin les obres, el termini d’execució és de 6 setmanes.

Aquesta actuació consisteix, per una banda, en la remodelació de la cambra hidràulica ubicada al carrer Mallorca, seguint l’ estudi elaborat per la UPC ara fa un any. Actualment, l’aigua que arriba al col•lector ho fa des de dos tubs diferents. Un cop a la cambra, l’aigua surt per un sol tub, però l’amplada de la cambra dificulta la seva sortida i actua com a tap creant alhora turbulències. Per aquest motiu es canviarà el disseny de la cambra incorporant tàbics que suavitzaran les arestes de les parets i conduiran directament l’aigua al tub de sortida. Es tracta d’una actuació més concreta que té per objectiu corregir el mal funcionament de la cambra, evitant l’estancament i el posterior desbordament.

Per altra banda, el projecte preveu la millora del drenatge en superfície amb la instal•lació de 424 embornals distribuïts pel barri de Ca n’Oriol amb els quals s’ampliarà els punts de recollida i captació de les aigües pluvials que fins ara no s’absorbien i s’estancaven a les zones baixes dels carrers.