Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’organitzen nous tallers de sabó amb oli reciclat gràcies a l’èxit de la primera convocatòria El Servei Educatiu de Residus també muntarà parades informatives al carrer, des d’on assessorarà els rubinencs sobre els beneficis de la selecció de la fracció orgànica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S’organitzen nous tallers de sabó amb oli reciclat gràcies a l’èxit de la primera convocatòria

El Servei Educatiu de Residus també muntarà parades informatives al carrer, des d’on assessorarà els rubinencs sobre els beneficis de la selecció de la fracció orgànica.
El Servei Educatiu de Residus – Rubinet de l’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració del Consorci de Residus del Vallès Occidental, organitza tres noves edicions del taller de creació de sabó a partir d’oli usat. Les sessions, totalment gratuïtes, es duran a terme els dies 27 de setembre, 7 d’octubre i 22 de novembre. El consistori ha decidit tornar a programar aquesta activitat com a conseqüència de l’èxit que va tenir la primera edició del taller, que es va dur a terme en el marc de la Festa Major d’enguany.

El primer taller es realitzarà el dimarts, 27 de setembre, al Casal de la Gent Gran Primer de Maig, de 10.45 a 12.15h. Aquesta sessió està dirigida exclusivament als usuaris d’aquest equipament. Els altres dos, en canvi, estan oberts a tota la població. El divendres, 7 d’octubre, el taller es durà a terme al CEIP Rivo Rubeo, mentre que el dimarts, 22 de novembre, la sessió es desenvoluparà al CEIP Ca n’Alzamora. Tots dos s’iniciaran a les 18h i finalitzaran a les 19.30h. Les persones interessades en participar-hi s’han d’inscriure prèviament a través del correu electrònic inforesidus@ajrubi.cat.

El principal objectiu del taller és ensenyar als participants com fer sabó a partir del reciclatge d’oli domèstic de fregir i, alhora, que prenguin consciència de la necessitat de reduir, reutilitzar, separar i reciclar els residus.

Parades informatives
Paral·lelament, el Servei Educatiu de Residus – Rubinet ha organitzat una altra iniciativa per tal de difondre els beneficis de la selecció de la fracció orgànica entre els rubinencs. Així, els propers 3, 4 i 5 d’octubre s’instal·laran dues parades informatives al carrer, tal i com ja es va fer durant la Festa Major.

Els educadors ambientals oferiran informació als ciutadans sobre la selecció de la fracció orgànica entre les 10 i les 14h. Durant els tres dies hi haurà una parada a la confluència entre l’avinguda de Barcelona i el c/ Sant Cugat. La segona parada variarà d’ubicació en funció del dia. El 3 i el 5 d’octubre s’instal·larà a la plaça Pearson, mentre que el dia 4 d’octubre s’ubicarà a la plaça del Mercat, just davant d’aquesta instal·lació municipal.