Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre un nou període d’inscripcions per als viatges per a la gent gran amb 750 places Més de 2.000 persones han fet alguns dels viatges que organitza l’Ajuntament de Rubí des de fa quatre anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S’obre un nou període d’inscripcions per als viatges per a la gent gran amb 750 places

Més de 2.000 persones han fet alguns dels viatges que organitza l’Ajuntament de Rubí des de fa quatre anys.
“No hi ha temps per avorrir-se” ha dit Maria Clemente, una rubinenca que ja ha participat tres vegades en la proposta de Viatges culturals per a gent gran que cada any organitza l’Ajuntament de Rubí, presentats per la regidora de Serveis a les Persones, Ana Mª Martínez, acompanyada de altres dues ciutadanes més que han participat en aquestes activitats lúdicoculturals, Ana Funes i Mª Rosa Ramón.

Segons la regidora, aquesta proposta, que va “començar arran de la petició del Consell Consultiu Local de la Gent Gran” l’any 2006, s’adreça a totes les persones grans del nostre municipi que, en la actualitat, “demanden altres tipus de serveis més enllà dels merament assistencials o relacionats amb la salut, ja que parlem de gent gran activa amb inquietuds diferents”, ha dit Ana Mª Martínez.

Així, aquest dijous 11 de febrer, a partir de les 8.15 h, s’iniciarà el repartiment de les sol·licituds per inscriure’s en aquests viatges, i el mateix dijous a la tarda es podran començar a formalitzar. “Amb l’objectiu de donar la màxima atenció a tothom amb el mínim temps d’espera”, ha assenyalat la regidora, les inscripcions es realitzaran cada tarda, de dilluns a dijous, de 16 a 19 h, en grups de 50 persones, fins arribar al total de 750 places d’oferta per a l’edició d’aquest any.

7 destinacions i 15 sortides

Les destinacions dels viatges d’aquest any, on hi ha com a principal novetat dos viatges a la ciutat de Burgos, són set diferents (Galícia, Cantàbria, Cazorla, Astúries, Navarra i Almeria) amb un total de 15 sortides programades, la primera de les qual es farà del 6 d’abril al 12 d’abril amb destinació Galícia.

El cost del viatges, que tenen una durada de 7 dies i 6 nits, excepte els de Navarra, Cazorla i Burgos que són de 6 dies i 5 nits, és de 362,71 €, dels qual l’Ajuntament subvenciona el 25%, es a dir, 90,67 €, per tant els participants han de pagar finalment un preu total de 272,04 € per estància.

Per poder accedir a aquesta oferta, s’ha de tenir o complir 65 anys o més, com a màxim el mateix dia en què finalitzi el període de sol·licituds; estar empadronat a Rubí; ser pensionista de jubilació del Sistema Públic de Pensions; ser pensionista d’invalidesa, viduïtat, etc.; o estar prejubilat i tenir 60 anys.

A més, es pot participar amb el corresponent cònjuge o parella i, de forma excepcional poden participar persones menors de 65 anys i/o no empadronades a Rubí quan siguin cuidador/a i/o acompanyant d’una persona amb discapacitat que sí reuneixi els requisits d’edat i empadronament, o siguin els fills discapacitats, amb una minusvalidesa mínima del 45%, si aquesta discapacitat permet viatjar i ho fan acompanyats dels seus pares compartint habitació amb ells.

Per formalitzar les inscripcions, s’ha de presentar el DNI i la sol·licitud del viatge escollit a l’Àrea de Serveis a les Persones (C. Prim, 33-35, 2ª planta) de dilluns a dijous de 16 a 19 hores. Com a màxim es poden inscriure 3 persones per cadascuna de les sol·licituds.

Més de 2.000 persones

Des que l’any 2006 van començar aquests viatges culturals, i fins l’any passat en que van arribar a viatjar 737 persones, un total de 2.031 han participat en aquestes sortides, de les quals, les participants en la presentació d’aquesta edició han valorat com a més positives “les activitats que s’organitzen al llarg dels viatges”, amb dues excursions diàries i una activitat lúdica cada nit, i les relacions d’amistat que estableixen entre el participants que fa que “posteriorment continuem mantenint el contacte entre nosaltres”, han explicat.

Més informació.