Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicien les obres d’estabilització del talús de la plaça Sant Roc Els treballs, que tenen una durada prevista d’un mes, han estat adjudicats a l’empresa Talio. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S’inicien les obres d’estabilització del talús de la plaça Sant Roc

Els treballs, que tenen una durada prevista d’un mes, han estat adjudicats a l’empresa Talio.
Aquesta setmana s’inicien les tasques d’estabilització del talús de la plaça Sant Roc. Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Tratamiento Acondicionamiento de Laderas y Obras SA (Talio) per un import de 54.897,67 euros, tindran una durada prevista d’un mes.

La plaça Sant Roc es troba situada al final del c/ Sant Roc, una via en forma de U que dóna accés rodat als habitatges existents. La plaça, d’uns 500 m2, està formada per un conjunt de parterres delimitats per una franja de pas peatonal, amb un paviment de llambordes. Aquest paviment serveix per establir el límit entre la plaça i el talús existent, on hi ha una reixa metàl·lica per evitar caigudes.

Fruit de l’erosió i de l’efecte de les pluges, el talús ha patit esllavissades puntuals que han afectat l’estabilitat de la reixa metàl·lica i del paviment de llambordes. Arran de la darrera esllavissada, el consistori va decidir tancar una part de la plaça fins que no s’iniciessin les obres d’estabilització.

Donades les característiques de la zona (un espai reduït i de difícil accés) i amb la voluntat de minimitzar l’afectació en terrenys privats, s’ha optat per un sistema de contenció en base a un bulonat i gunitat de la superfície del talús, que ofereix una gran resistència, impermeabilitat i durabilitat.