Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicien les obres al col·lector del carrer Mallorca, que duraran uns 4 mesos Els treballs s’executaran per trams, amb l’objectiu d’evitar al màxim les molèsties als veïns. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’inicien les obres al col·lector del carrer Mallorca, que duraran uns 4 mesos

Els treballs s’executaran per trams, amb l’objectiu d’evitar al màxim les molèsties als veïns.
Aquesta setmana, l’empresa Hidráulica y Obras S.A. començarà les obres de remodelació del col·lector del carrer Mallorca, que acabaran amb les inundacions que es produeixen a la zona cada vegada que es registren pluges intenses. Els treballs, adjudicats per un import de 631.045,94 euros, tenen un termini d’execució de 4 mesos.

L’inici de les obres s’ha retardat més d’un any i mig, ja que l’Ajuntament ha hagut de tornar a fer tots els tràmits burocràtics administratius per fer una nova adjudicació del projecte, després que l’empresa que inicialment havia d’executar les obres es declarés en fallida. El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Urbà, Roger Garcia, ha explicat que “els veïns de Ca n’Oriol han acollit amb molta il·lusió la notícia de l’inici d’aquests treballs, ja que es tracta d’una obra molt esperada”.

El projecte contempla 2 actuacions diferenciades: la remodelació de la cambra hidràulica i la millora del drenatge en superfície. Segons el regidor de l’Àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, “totes dues actuacions són complementàries, ja que per evitar les inundacions cal millorar tant el funcionament de la cambra com el sistema de recollida d’aigües pluvials”. Velasco també ha explicat que el del carrer Mallorca és el “col·lector per excel·lència de Rubí”, ja passa per molts punts de la ciutat fins que no desemboca a la riera, entre ells la zona de la biblioteca i els carrers de Cal Gerrer i Monturiol.

La remodelació de la cambra hidràulica, ubicada al carrer Mallorca, s’executarà seguint l’estudi elaborat per la UPC l’any 2007. Actualment, l’aigua que arriba al col·lector ho fa des de dos tubs diferents. Un cop a la cambra, l’aigua surt per un sol tub, però l’amplada de la cambra dificulta la seva sortida i actua com a tap, creant alhora turbulències. Per aquest motiu es canviarà el disseny de la cambra, incorporant tàbics que suavitzaran les arestes de les parets i conduiran directament l’aigua al tub de sortida. Amb aquesta actuació es pretén corregir el mal funcionament de la cambra, evitant l’estancament i el posterior desbordament de l’aigua.

El projecte també preveu la millora del drenatge en superfície amb la instal·lació de 424 embornals distribuïts per tot el barri de Ca n’Oriol, amb els quals s’ampliaran els punts de recollida i captació de les aigües pluvials que fins ara no s’absorbien i s’estancaven a les zones baixes dels carrers.

Aquesta segona part del projecte serà la més molesta per als veïns de la zona, donat que es produiran talls de circulació que poden alterar la fluïdesa del trànsit al barri de Ca n’Oriol. Per tal de minimitzar al màxim aquestes molèsties, les actuacions es faran per trams. Segons el regidor de Mobilitat, Josep Antoni Serra, es farà “microcirurgia”, és a dir, que “s’obrirà un tram de carrer, es farà l’embornal i es tornarà a tancar de seguida per estalviar molèsties als veïns”.

El servei de Mobilitat de l’Ajuntament i l’empresa Hidráulica y Obras S.A. han coordinat el calendari de les diferents actuacions amb l’objectiu de reduir al màxim l’afectació viària. Així, s’aprofitaran els mesos de juliol i agost, moment en què no hi ha escola, per actuar a les vies més conflictives: els carrers Verge de Lourdes, Madrid i un tram del carrer Mallorca.

En la mesura que sigui possible, s’habilitarà un carril de circulació de sentit únic a les vies tallades i es garantirà al màxim l’accés dels veïns als seus garatges. Diversos cartells senyalitzaran les desviacions de trànsit i els itineraris alternatius en cada cas.

Aquests treballs també afectaran el servei d’autobús urbà. Concretament, les línies afectades seran la L2, la L4 i la L5 al seu pas pel barri de Ca n’Oriol. L’itinerari de l’autobús es desviarà en funció dels diferents trams de carrer en obres, que aniran variant a mesura que avancin els treballs. El servei de Mobilitat de l’Ajuntament durà a terme un seguiment setmanal del desenvolupament de les obres per tal d’ajustar les modificacions en l’itinerari d’aquestes línies. A més, les parades que quedin fora de servei se senyalitzaran amb antelació, indicant la parada alternativa més propera.

L’Ajuntament de Rubí, en el marc d’una reunió que va tenir lloc dimarts a la tarda, ja ha traslladat als veïns de Ca n’Oriol tant els detalls d’aquestes obres com les afectacions viàries que comportaran.

El consistori posa a disposició dels ciutadans una adreça de correu electrònic (obres@ajrubi.cat) i un telèfon (93.588.77.55) per a què aquells que ho desitgin puguin rebre informació més detallada d’aquestes obres. A més, la pàgina web municipal també recollirà informació actualitzada del desenvolupament d’aquests treballs.