Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicien les actuacions del pla de voreres i els camins escolars segurs que donaran feina a 25 treballadors desocupats de Rubí Aquest és un dels plans d’ocupació previstos al Pla d’Acompanyament de la crisi que està portant a terme el consistori rubinenc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’inicien les actuacions del pla de voreres i els camins escolars segurs que donaran feina a 25 treballadors desocupats de Rubí

Aquest és un dels plans d’ocupació previstos al Pla d’Acompanyament de la crisi que està portant a terme el consistori rubinenc.
Aquest dilluns 3 de maig s’iniciarà el Pla de voreres i millora d’accessibilitat i camins escolars segurs. Per fer aquestes obres, l’Ajuntament ha contractat 25 treballadors/es de la construcció actualment desocupats, a través d’un pla d’ocupació. Són 13 oficials i 12 peons de la construcció que viuen a la nostra ciutat i que tindran un contracte de sis mesos per concloure aquest projecte. Aquests treballadors/es han estat seleccionats seguint els criteris establerts en el pla d’acompanyament de la crisi signat al juliol de 2009 i dotat amb 5 milions d’€, on es prioritza la contractació de persones aturades majors de 45 anys, aquelles que fa 1 any que no treballen i les que ja han esgotat les prestacions.

Aquest pla de voreres, suposarà una inversió d’1.200.000 euros. El projecte ha estat elaborat per l’empresa Milà Arquitectes i inclou actuacions diverses en les voreres en 18 carrers i avingudes de la ciutat, entre els que hi ha la creació d’uns camins escolars segurs en el carrers García Lorca, Pintor Coello, Sant Pere i Maximí Fornés, al voltant del tres centres escolars que duran a terme la prova pilot d’aquest projecte.
Aquests camins escolars segurs estableixen zones al voltant dels CEIP’s Pau Casals, Schola i Nostra Senyora de Montserrat, amb diferents punts de trobada definits, on els infants es trobaran per anar de forma conjunta i segura fins al seu centre escolar.

El projecte de camins escolars segurs és una iniciativa del Consell d’infants de Rubí, que va demanar poder fer els seus trajectes fins als centres educatius i altres espais de la ciutat on desenvolupen activitats extraescolars d’una forma segura. Aquest és, pels consellers infantils, un dels aspectes claus per millorar la seguretat a l’entorn de les seves escoles en el qual volen participar de forma activa, a través de la selecció dels elements gràfics que senyalitzin aquestes rutes que hauran d’utilitzar.

La resta de carrers que s’arranjaran són els carrers Cervantes, Àngel Guimerà, Milà i Fontanals, Dante, Cadmo, Sant Gaietà, General Prim, Bailén, Getafe i Màlaga, les avingudes de Barcelona i Castellbisbal, el passeig de les Torres amb l’avinguda de Can Cabanyes i la carretera de Sant Cugat. En total, aquestes obres, que han estat adjudicades a l’empresa KèConstruïm, qui s’ha compromés a contractar també un cap d’obra de Rubí que també es trobi desocupat a l’actualitat.
En total, les actuacions que tenen un termini d’execució de 6 mesos, suposen l’arranjament de 5.112 m2 metres quadrats de voreres a la ciutat.