Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicia la preinscripció pels cursos del Pla de Transició al Treball (PTT) per a joves de 16 a 21 anys Pel curs vinent, les classe es traslladen a l’Escola d’Adults i s’oferirà la nova especialitat d’auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’inicia la preinscripció pels cursos del Pla de Transició al Treball (PTT) per a joves de 16 a 21 anys

Pel curs vinent, les classe es traslladen a l’Escola d’Adults i s’oferirà la nova especialitat d’auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica.
El pròxim dilluns 10 de maig s’inicia el període de preinscripcions pel Pla de Transició al Treball (PTT), organitzat en col·laboració entre els Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Rubí, dintre de la modalitat dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que ofereix la Generalitat. Aquesta formació, que s’adreça a nois i noies que han deixat l’ESO sense obtenir la titulació amb edats compreses entre els 16 i 21 anys, oferirà pel curs vinent la nova especialitat d’auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica, que substitueix a la d’auxiliar d’hoteleria, a més de la d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic que fa anys que s’ofereix. Cada especialitat, per les quals s’ofereixen 30 places en total, té una durada d'un curs escolar, amb 200 hores de pràctiques en empreses amb la possibilitat de fer-les al estranger, i atorguen un certificat amb efectes laborals i acadèmics.

El període de preinscripció estarà obert fins al 21 de maig a l’IES Duc de Montblanc (av. Can Fatjó, 134-138, tel. 93 699 46 54), tots els matins de dilluns a dijous de 9 a 14 hores. Però, a partir del curs 2010-2011, aquesta formació per a joves traslladarà les seves classes a les dependències de l’Escola d’Adults (c. Terrassa, 61) de l’edifici El Bullidor, on ja es farà el procés de matriculació de l’alumnat admès per pròxim curs, del 2 al 10 de setembre de 2010.

Més facilitat per trobar feina i continuar formant-se

La finalitat d’aquest programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat d'un itinerari formatiu, especialment en la formació professional de grau mitjà, un cop superada la prova d'accés. També donen l'opció de fer una formació complementària per obtenir el títol de graduat/ada en ESO.

Els joves que superin els mòduls professionals i de formació bàsica d’aquests Programes de Qualificació Professional poden sol·licitar un certificat de professionalitat que acrediti les competències assolides en el programa cursat i trobar feina amb més facilitat que si no disposen de cap formació acreditada. Així mateix, poden continuar la seva formació professional en un institut o el Graduat més fàcilment en l’Escola d’Adults, sense tenir que realitzar part de la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà i del Graduat en ESO.