Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’amplia el ventall de rubinencs que poden utilitzar el transport públic de manera gratuïta Els jubilats majors de 60 anys que compleixin els nous requisits per obtenir els Carnets Verd i Blau ja els poden recollir a l’OAC. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S’amplia el ventall de rubinencs que poden utilitzar el transport públic de manera gratuïta

Els jubilats majors de 60 anys que compleixin els nous requisits per obtenir els Carnets Verd i Blau ja els poden recollir a l’OAC.
Totes aquelles persones majors de 60 anys, jubilades i amb uns ingressos econòmics inferiors a 798,77 euros que fins ara no disposaven del Carnet Verd ja poden passar a recollir-lo, a partir de'aquest dilluns 25 d’octubre, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), ubicada al carrer del Doctor Robert, 19. Aquest carnet ofereix gratuïtat en el transport públic de Rubí a tots els titulars del carnet.

Fins ara, per a obtenir el Carnet Verd, els ingressos dels usuaris havien de situar-se per sota del Salari Mínim Interprofessional. El ple del mes de setembre, però, va aprovar per unanimitat el canvi d’indicador d’ingressos per a l’adjudicació dels títols socials municipals per a jubilats i pensionistes. Així, ara s’utilitza l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples), multiplicat per un coeficient, com a base per a calcular els ingressos econòmics que serveixen de paràmetre per atorgar tant els Carnets Verds com els Blaus de transport públic. El resultant de la nova base d’ingressos dels pensionistes permet ampliar el col·lectiu de persones amb recursos econòmics baixos que podran beneficiar-se d’aquestes bonificacions.

Aquells usuaris que compleixin els requisits per obtenir el Carnet Blau (persones majors de 60 anys, jubilades i que acreditin uns ingressos que se situïn entre els 798,77€ i els 1.278,02 euros) també el podran sol·licitar a l’OAC a partir del 25 d’octubre.

Nou títol de 10 viatges

L’Ajuntament ha creat un nou títol de transport per als pensionistes que posseeixin el Carnet Blau, que consistirà en un abonament de 10 viatges amb una reducció del 50% respecte l’abonament ordinari, que actualment costa 7 euros. Així, només hauran d’abonar 3,5€ per aquest nou títol.

Fins ara, l’avantatge de descompte en el preu unitari que es desprèn de l’abonament de 10 viatges entre els posseïdors del Carnet Blau i els usuaris sense bonificació era només de 0,10€ per viatge. Amb aquest nou títol, la diferència de preu serà de 0,35€ i amb la possibilitat de fer un transbord sense descomptar un altre viatge.

Aquest nou títol es podrà començar a adquirir a partir del 2 de novembre. Fins ara, aquest tipus de bitllet es comprava a l’interior del bus. A partir del novembre, també es podrà comprar en tot un seguit d’establiments de la ciutat, entre els quals hi ha estancs i llibreries, entre d’altres. De la mateixa manera, també s’aprofitarà per regularitzar la venda de la targeta de 10 viatges, que es podrà adquirir als mateixos establiments i que es deixarà de vendre a l’interior de l’autobús a partir de l’1 de gener de 2011.

Fins a finals de 2010, els usuaris del Carnet Blau podran fer servir tant aquest títol de 10 viatges amb bonificació com els bitllets senzills amb preu reduït (0,60€) a què tenen dret com a posseïdors d’aquest carnet. A partir de l’1 de gener de 2011, però, desapareixerà la bonificació del bitllet senzill, ja que no tindrà sentit degut a l’existència del títol de 10 viatges, molt més econòmic. Aquells usuaris que, a partir del 2011, vulguin adquirir un bitllet senzill, hauran d’abonar el preu de tarifa (1,20€).