Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’allarga la prohibició de fer foc al bosc com a conseqüència de l’alt risc d’incendi Fins el 31 d’octubre no es podrà encendre cap tipus de foc sense autorització als terrenys forestals ni a les seves immediacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’allarga la prohibició de fer foc al bosc com a conseqüència de l’alt risc d’incendi

Fins el 31 d’octubre no es podrà encendre cap tipus de foc sense autorització als terrenys forestals ni a les seves immediacions.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha dictat que durant el període comprès entre el 16 i el 31 d’octubre queda prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. La prohibició de fer foc al bosc s’acabava històricament el 15 d’octubre però aquest any, de manera excepcional, s’han establert unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals. Aquest perllongament de la prohibició afecta un total de 36 comarques, entre elles el Vallès Occidental.

La meteorologia dels darrers mesos està propiciant que, durant aquesta tardor, a la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendi. Les causes d’aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges.

Així, entre el 16 i el 31 d’octubre queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas i de barbacoes, als terrenys forestals (siguin o no poblats d’espècies arbòries) i a la franja de 500 metres que els envolta. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, encendre foc en el marc d’activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, així com la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Aquelles actuacions que hagin estat autoritzades expressament per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat i que finalitzaven el 15 d’octubre mantindran la seva vigència fins el 31 d’octubre. Igualment, es podran atorgar noves autoritzacions si s’escau.

No es descarten altres pròrrogues
En funció de la meteorologia i del risc d’incendi forestal es podrien prorrogar aquestes mesures excepcionals fins que el perill disminueixi. A més, si es manté aquesta situació, la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, conjuntament amb els ajuntaments, les agrupacions de defensa forestal i les associacions professionals agràries, estudiaran noves formes i metodologies per efectuar les cremes i la gestió de les seves autoritzacions.