Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubimón 2009, la Festa de la Cooperació Internacional de la ciutat El 30 i 31 de maig, la ciutat torna a acollir aquest esdeveniment anual que dóna a conèixer les activitats que desenvolupen les entitats solidàries i de cooperació de la ciutat, i que comptarà també amb activitats pels més petits. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubimón 2009, la Festa de la Cooperació Internacional de la ciutat

El 30 i 31 de maig, la ciutat torna a acollir aquest esdeveniment anual que dóna a conèixer les activitats que desenvolupen les entitats solidàries i de cooperació de la ciutat, i que comptarà també amb activitats pels més petits.
L’obertura dels estands de les entitats de solidaritat de la ciutat participants a la plaça de la Nova Estació, el pròxim dissabte 30 de maig a les 16 hores, donarà la sortida a la 4a edició de la Festa de la Cooperació Internacional; Rubimón 2009, que se celebrarà al llarg del cap de setmana a Rubí.

Aquesta trobada de caràcter anual, que serveix per donar a conèixer les activitats que desenvolupen les entitats solidàries i de cooperació de la ciutat, comptarà també amb activitats pels més petits, com tallers d’instruments musicals i de trenes africanes, l’espectacle d’animació “Al teu cau, quin cacau cau?”, jocs de comerç just i una xocolatada infantil.

Posteriorment, s’ha organitzat una cercavila de percussió que recorrerà els carrers del centre des de la plaça de Catalunya fins a la plaça Pearson i una taula rodona sobre “La Cooperació i els drets humans”, en la qual participaran representants d’Amnistia Internacional, Creu Roja i l’Institut dels Drets Humans.

Ja per la nit, hi haurà un sopar amb productes típics de Guatemala, Cuba, Uruguai i Senegal i una projecció de cinema a l’aire lliure amb la pel•lícula Retorno a Hansala.

El diumenge 31 de maig, a partir de les 12 h, es podran continuar visitant els estands i exposicions de la plaça de l’Estació, on hi haurà un vermut musical amb Conturbat Me i la lectura del manifest i cloenda d’aquesta festa.

L’any passat, unes 2500 persones van participar a les diverses activitats organitzades amb motiu d’aquesta Festa de la Cooperació de Rubí, tot i que la pluja va fer ser suspendre alguns dels actes programats.

Rubimón és una iniciativa del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional en què participen l’Asociación Uruguayocatalana “Los Botijas”, Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres, Associació Compartir–SED, Casal Catalanocubà José Martí, Creu Roja, Vida i Pau, Rubí Solidari i Comerç Just. A més, aquest any han col•laborat altres entitats com ACNUR, ACSPROCS (Associació de Senegalesos de Rubí), Amnistia Internacional, Banca Ètica, Campos Estela, Coral Conturbat Me, Institut dels Drets Humans, Rubí per Palestina i Setem.