Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viu una Festa Major molt participativa i sense incidents remarcables Al voltant de 14.000 persones van omplir l’Escardívol en els moments de major afluència de la Nit Golfa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí viu una Festa Major molt participativa i sense incidents remarcables

Al voltant de 14.000 persones van omplir l’Escardívol en els moments de major afluència de la Nit Golfa
El tradicional Piromusical ha tancat aquest dilluns a la nit la Festa Major 2014. Una celebració que ha estat novament multitudinària i que, tot i això, ha transcorregut amb absoluta normalitat, sense que s’hi hagin produït incidents remarcables. “Ha estat una molt bona Festa Major, amb molta gent al carrer, on les entitats han mostrat el millor de si mateixes i la gent s’ho ha passat bé”, ha destacat l’alcaldessa, Carme García.

L’Escardívol ha estat un any més el punt neuràlgic de la festa a les nits gràcies als concerts gratuïts i l’oferta de bars de les entitats. Dissabte 28 de juny, Nit Golfa, al voltant de 14.000 persones van arribar a aplegar-se en aquest punt de la ciutat en els moments de major afluència, coincidint amb el concert d’M-Clan. Sobre les 6 h, 4.000 persones encara gaudien de la festa a l’Escardívol, i 1.200 hi restaven a l’hora de la tradicional xocolatada. La nit anterior, primera jornada festiva, aquest mateix espai reunia unes 4.000 persones durant les actuacions dels grups locals, una assistència similar a la registrada la nit de diumenge, quan van actuar Bongo Botrako i Alamedadosoulna.

Si l’Escardívol ha estat l’espai més concorregut a la nit, el mercat Un passeig per la història ha estat l’activitat més participativa durant el dia, consolidant-se com a eix vertebrador indiscutible de la Festa Major.

Pel que fa als espectacles de pagament, l’Amfiteatre del Parc del Castell va acollir més de 900 persones durant el concert inaugural d’Andrea Motis i Joan Chamorro. La sarsuela Cançó d’amor i de guerra, interpretada per l’Obrador Coral, va atraure uns 500 espectadors, i la tradicional ballada de l’Esbart Dansaire de Rubí, al voltant de 800.

Al Teatre Municipal La Sala, les propostes Corbacho 3G, de José Corbacho, i Fer riure és un art, de Joan Pera, van despertar l’interès d’unes 300 persones cadascuna, mentre que l’espectacle infantil protagonitzat per Gerónimo Stilton va reunir 180 espectadors.

A banda de la gran participació registrada, que podria haver superat la d’anys anteriors, l’alcaldessa també ha apuntat com a tret remarcable de la Festa Major 2014 la incorporació del Celler com a nou espai d’èxit per a la celebració d’activitats. L’equipament, recentment remodelat, va acollir diversos espectacles infantils i un cicle de cinema que va atraure de mitjana una seixantena de persones cada nit.

Sense incidències importants
Per tal de garantir la màxima seguretat durant els quatre dies de Festa Major, l’Ajuntament va activar entre el 27 i 30 de juny el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL). Situat a les dependències del Servei de Protecció Civil, estava integrat per tècnics de Protecció Civil, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Creu Roja, Policia Local i Cultura. La seva funció va ser coordinar tots els recursos necessaris per fer front a situacions d’emergències.

D’altra banda, es va instal·lar un Punt de Coordinació d’Emergències Sanitàries al carrer Terrassa, a tocar de l’Escardívol, per tal de donar resposta amb rapidesa a qualsevol incidència. La majoria de les 42 assistències realitzades pels serveis sanitaris durant la festa es van resoldre des d’aquest mòdul.

Entre les incidents ocorreguts aquests dies, figura un petit incendi que va afectar unes bales de palla a l’Arborètum del Parc del Castell.

Un miler de persones connectades a la Festa Major
Aquest any, el Servei de Cultura ha posat en marxa una nova aplicació de la Festa Major de Rubí per a telèfons mòbils intel·ligents i tauletes que permetia consultar tota la informació sobre les activitats programades. Al voltant d’un miler de persones s’han instal·lat l’app, disponible tant per a sistemes Android com iOS. A aquesta xifra cal sumar els usuaris que hi han accedit via web.