Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà un mercat de productes ecològics a partir del febrer L’Ajuntament ha signat el conveni de col·laboració al Consell Comarcal del Vallès Occidental. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà un mercat de productes ecològics a partir del febrer

L’Ajuntament ha signat el conveni de col·laboració al Consell Comarcal del Vallès Occidental.
El quart dissabte de cada més (i durant l’any 2011 també el cinquè dissabte en els mesos que hi hagi) Rubí acollirà un mercat de productes ecològics. El Mercat Ecològic del Vallès serà itinerant i, a banda de la nostra ciutat, també recorrerà les poblacions de Cerdanyola, Sant Quirze i Barberà, segons un conveni signat per representants de les quatre administracions locals al Consell Comarcal

El primer mercat es farà al mes de febrer de 2011. L’espai previst per la seva col·locació és la plaça del Dr. Guardiet, però davant la possibilitat que les obres de remodelació encara no hagin finalitzat, s’instal·laria de forma provisional la plaça de Catalunya.

El mercat disposarà de 15 parades, 10 a disposició dels firaires itinerants i 5 més destinades a comerciants locals de productes artesans. D’aquesta forma, segons ha explicat la regidora de Comerç, Arés Tubau “es genera un flux de consum que beneficia tant els productors participants com al comerç local dels municipis implicats”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és “que es converteixi en un punt de referència per aquell segment de consumidors sensibilitzats amb els productes agroalimentaris de qualitat, que estan disposats a visitar altres municipis per tal d’adquirir la seva cistella de compra ecològica”, ha apuntat Tubau.

La regidora ha dit, a més, que “amb el Mercat Ecològic del Vallès també es cobreix una mancança comercial actual que patim els 4 municipis”.

La creació d’aquesta nova oferta permetrà promocionar les varietats i els productes d’alimentació de temporada i del territori i donar a conèixer l’agricultura i la producció ecològica com a model sostenible i com a alternativa del mercat convencional. Així mateix, és una mesura que permetrà fomentar el turisme intermunicipal i contribuirà a la dinamització comercial de la zona d’influència del mercat ecològic.

A partir de la signatura de l’acord, s’elaborarà, de forma consensuada per part dels 4 ajuntaments implicats, un reglament regulador comú per tal de garantir un funcionament òptim al llarg de l’any.