Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí suspèn la celebració del Dia d’Andalusia a Catalunya de forma temporal com a mesura d’estalvi L’alcaldessa confirma que la despesa que genera aquesta festa es destinarà a polítiques socials. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí suspèn la celebració del Dia d’Andalusia a Catalunya de forma temporal com a mesura d’estalvi

L’alcaldessa confirma que la despesa que genera aquesta festa es destinarà a polítiques socials.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha confirmat la suspensió temporal de la celebració del Dia d’Andalusia de Catalunya que anualment es fa a la nostra ciutat a inicis del mes de març. Garcia ha assegurat que “l’actual context econòmic ens ha fet decidir-ne la suspensió temporal del conveni que té una durada de 10 anys i destinar la despesa que aquesta festa genera a reforçar les polítiques socials que, ara per ara, són la nostra principal prioritat política”. L’alcaldessa entén, a més, que aquest “és un gest necessari cap a la resta de la ciutadania que ho està passant malament donades les actuals condicions de moltes famílies que estan patint força la situació de crisi”.
Per la seva banda, el president de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC), Francisco Garcia Prieto, ha destacat la “bona entesa i col·laboració durant tot aquest temps amb l’Ajuntament de Rubí” i ha agraït a l’alcaldessa el seu esforç durant aquests anys treballant junts, però ara “no podem viure d’esquenes a la societat que passa dificultats”.

De tota manera, el consistori mantindrà el recolzament i l’ajuda a les entitats rubinenques que celebren anualment aquesta data amb l’organització d’activitats diverses durant el Dia d’Andalusia de Rubí, que habitualment es fa en les mateixes dates, mentre que la celebració del Dia d’Andalusia a Catalunya tornarà a la ciutat un cop millori l’actual context.

El Dia de la convivència al Parc de Ca n’Oriol és l’acte central del Dia d’Andalusia a Catalunya que es celebra cada any a Rubí amb la participació de persones arribades d’arreu de la comunitat. El Parc de Ca n’Oriol es l’espai on s’organitza la celebració des de l’any 2006, quan l’alcaldessa de Rubí i el president de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) van signar un conveni per celebrar la festa a la ciutat fins al 2016. En aquell moment, les entitats andaluses i la pròpia federació van demanar aquest canvi perquè Rubí reunia unes condicions necessàries, sense haver de desplaçar-se fins a Manresa, a banda d’altres factors com el clima donat que la festa se celebra a principis de març.