Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí sol·licita a la Generalitat una línia d’autobús que connecti la ciutat amb l’Hospital de Terrassa L’alcaldessa, Carme García, ha enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, expressant-li aquesta demanda. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí sol·licita a la Generalitat una línia d’autobús que connecti la ciutat amb l’Hospital de Terrassa

L’alcaldessa, Carme García, ha enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, expressant-li aquesta demanda.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, sol·licitant una línia d’autobús urbà que connecti la ciutat amb l’Hospital de Terrassa. D’aquesta manera, el consistori recull les demandes de molts rubinencs, que lamenten la mala connexió que existeix entre el municipi i el centre sanitari.

En l’escrit remès, García recoda que “l’Hospital de Terrassa és actualment el centre de referència per a la ciutadania de Rubí. Està situat a uns deu quilòmetres del nucli urbà, el que representa aproximadament un desplaçament de 15 minuts en cotxe. Aquells ciutadans que no poden accedir a l’hospital en vehicle privat han de fer servir el transport públic: ja sigui la línia interurbana B8, que els suposa un desplaçament d’una hora de viatge, o la combinació entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’autobús urbà de Terrassa. Aquesta darrera opció permet accedir al centre hospitalari en poc menys de 40 minuts, però provoca inconvenients a les persones grans o amb mobilitat reduïda”.

A la carta, l’alcaldessa ha manifestat al conseller Recoder que un gran nombre de rubinencs li han traslladat la necessitat de buscar alguna alternativa que permeti reduir el temps de desplaçament entre Rubí i l’Hospital de Terrassa. En aquest sentit, l’Ajuntament ha estudiat diverses opcions per fer més eficient aquesta connexió. Carme García ha especificat en l’escrit el recorregut que proposa el consistori a la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Aquest aniria en direcció a l’Hospital per “RENFE – Rubí, Estació FGC – Can Cabanyes, Edison – CAP Anton de Borja, Av. Estatut – Agricultura, Av. Estatut – Av. Olimpíades, BP-1503 – c/ Avinyó. I sense parades per BP-1503, Av. Vallès (Les Fonts) i N-150 fins al Consorci Sanitari de Terrassa”. La tornada seria pràcticament igual, però en sentit invers.

L’alcaldessa ha sol·licitat a la conselleria de Territori i Sostenibilitat que dugui a terme un estudi per tal de determinar la viabilitat d’aquesta proposta. La creació d’aquest servei, segons ha manifestat Carme García, significaria un veritable impuls del transport públic, en el marc de les polítiques de promoció de mobilitat sostenible que totes les administracions públiques han de portar a terme.

Demanda veïnal
A principis d’aquest any, veïns de Les Torres van presentar una queixa a la Generalitat de Catalunya sobre el funcionament de la línia d’autobús interurbà B8, tot demanat si estava previst introduir alguna modificació en aquest servei. Manifestaven que la combinació de FGC i d’autobús urbà de Terrassa és més ràpida que l’opció de la B8, però menys còmode i més cara.

En una reunió entre els veïns i el responsable del Servei Territorial de Ports i Transports de la Generalitat, a la qual també hi va assistir el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Josep Antoni Serra, el Govern català va explicar que, ara per ara, no hi ha prevista cap modificació a la línia B8. Des de la Generalitat van argumentar que aquesta línia no té com a única finalitat cobrir els desplaçaments entre Rubí i l’Hospital de Terrassa, sinó que la seva funció és oferir un servei adequat per atendre la mobilitat existent entre els municipis de Sant Cugat, Rubí, Terrassa i Sant Quirze. Per aquest motiu hi ha establertes totes les parades que formen part d’aquest recorregut i, per tant, el trajecte dura una hora aproximadament.

En aquesta reunió, el responsable del Servei Territorial de Ports i Transports de la Generalitat va instar el consistori rubinenc a presentar una proposta per cobrir aquest recorregut, que l’alcaldessa acaba de traslladar al mateix conseller de Territori i Sostenibilitat.