Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí signa el conveni per a la creació d’un Fons social d’habitatges per posar pisos de lloguer a disposició de ciutadans en risc d’exclusió social Els pisos, amb una renda que oscil·larà entre els 150 i els 400 euros, es destinaran a persones que hagin estat desnonades i que es trobin en situació de vulnerabilitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí signa el conveni per a la creació d’un Fons social d’habitatges per posar pisos de lloguer a disposició de ciutadans en risc d’exclusió social

Els pisos, amb una renda que oscil·larà entre els 150 i els 400 euros, es destinaran a persones que hagin estat desnonades i que es trobin en situació de vulnerabilitat.
L’Ajuntament de Rubí ha signat el conveni per a la creació d’un Fons social d’habitatges, una iniciativa que persegueix que les entitats de crèdit aportin pisos de la seva propietat per tal que siguin llogats a aquelles persones que, a partir de l’1 de gener de 2008, hagin estat desallotjades de la seva residència habitual per l’impagament de la hipoteca i es trobin en situació d’especial vulnerabilitat i risc social. Aquests habitatges s’oferiran a partir d’una renda que oscil·larà entre els 150 i els 400 euros al mes, amb un límit màxim del 30% dels ingressos nets totals de la unitat familiar.

Actualment, el Fons social d’habitatges compta amb una bossa de 5.891 habitatges propietat dels bancs i caixes que participen en aquesta iniciativa.

El conveni, subscrit per diferents administracions públiques, organismes i entitats creditícies, sorgeix arran de la publicació al BOE, el passat 16 de novembre de 2012, del Reial Decret-llei 27/2012, de 15 de novembre, de mesures urgents per reforçar la protecció als deutors hipotecaris. Aquest decret-llei encomana al Govern central que promogui amb el sector financer la constitució d’un fons social d’habitatges de propietat de les entitats de crèdit, destinat a oferir cobertura a aquelles persones que han estat desallotjades dels seus habitatges per impagament d’un préstec hipotecari.

Entre els organismes i entitats que han subscrit el conveni hi ha la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), els ministeris d’Economía y Competitividad, de Fomento i de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, el president de la Comisión Permanente de la Plataforma del Tercer Sector, el director general de Regulación Financiera del Banco de España, representants de l’Asociación Española de Banca, de la Confederación de Cajas de Ahorros, de Cooperativas de Crédito i de l’Asociación Hipotecaria, entre d’altres.

Per a més informació, els interessats poden dirigir-se al Servei d’intermediació d’afectats per les hipoteques (SIAH), ubicat a Promocions Urbanes de Rubí, S.A. (PROURSA), al c/ General Prim, 33-35 4ª planta.