Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola mantenen una reunió de treball del CIT Els tres municipis treballen per atraure inversions nacionals i estrangeres a l’entorn de la B-30 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola mantenen una reunió de treball del CIT

Els tres municipis treballen per atraure inversions nacionals i estrangeres a l’entorn de la B-30
Les alcaldesses de Rubí, Carme García, i de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el regidor de Promoció Econòmica de Cerdanyola, Francisco Ortiz, s’han trobat a l’Ajuntament de Rubí per abordar la darrera hora del Catalonia Innovation Triangle (CiT), el consorci per a la promoció i desenvolupament de la B-30 que integren les tres ciutats vallesanes. La reunió de treball ha servit per abundar en les potencialitats econòmiques d’un territori que aplega 220.000 habitants, 10.000 empreses, 5.000 investigadors i 60.000 estudiants universitaris.

La voluntat dels municipis que formen el CiT és situar l’eix de la B-30 en el mapa d’inversions tant nacionals com estrangeres. Per assolir aquest objectiu, Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola aposten per una cooperació a quatre bandes, el que es coneix com a “quàdruple hèlix”, entre l’administració pública, les universitats, els centres de recerca i les associacions empresarials. Aquest model és precisament un dels criteris que ha incorporat la Unió Europea (UE) en la seva estratègia de finançament al desenvolupament econòmic (RiS3), seguint la filosofia anomenada Especialització intel·ligent.

En una reunió mantinguda el passat mes de maig, les alcaldesses de les tres ciutats vallesanes ja van expressar al president de la Generalitat, Artur Mas, el valor d’aquesta feina col·laborativa i les potencialitats econòmiques del corredor del CiT, amb la intenció que el Govern català el tingués en compte al seu planejament.

Un triangle d’innovació

Els ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola van constituir el CiT al febrer del 2008 amb l’objectiu de promoure el creixement econòmic i científic a l’entorn de l’autopista AP-7 i del seu lateral B-30. Entre d’altres fites, el consorci persegueix l’atracció de noves activitats econòmiques a la zona per tal d’esdevenir un corredor europeu d’excel·lència empresarial; impulsar la prestació de serveis als polígons i parcs empresarials; millorar la mobilitat i la comunicació; i generar un clima favorable a l’aprenentatge continu, la recerca, el desenvolupament i la innovació.

La zona d’influència del CiT aplega tres eixos fonamentals per al país com són els centres universitaris, amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), l’Escola d’Arquitectura del Vallès, adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i EsadeCreapolis; les infraestructures de recerca, amb el Parc Tecnològic del Vallès, el Parc de Recerca de la UAB i el sincrotró ALBA; i els parcs empresarials i vivers d’empreses de base tecnològica, com ara el Parc Empresarial de Can Sant Joan, els onze Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de Rubí, o els vivers del Trade Center o EsadeCreapolis.

La unió estratègica de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola es tradueix en una gran àrea de desenvolupament basada en el coneixement, on es genera el 3% de l’activitat econòmica del país i que dóna feina a 90.000 treballadors.

La presidència del CiT, de caràcter rotatori, recau actualment en l’Ajuntament de Rubí.