Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s'adhereix a la declaració Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental Els principals agents territorials de la comarca han signat la declaració aquest dimecres al rectorat de la UAB https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí s'adhereix a la declaració Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental

Els principals agents territorials de la comarca han signat la declaració aquest dimecres al rectorat de la UAB
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha signat aquest dimecres al matí la declaració Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental, juntament amb la resta d’alcaldes i alcaldesses de la comarca, els sindicats UGT i CCOO, les patronals del Vallès, les Cambres de Comerç, les universitats amb presència al territori (UAB, UPC i UIC) i la Fundació ESDI. El document vol ser un full de ruta que porti la comarca a liderar una recuperació econòmica per a tota la ciutadania, que consolidi un model industrial competitiu basat en l’eficiència, la innovació i la qualitat de l’ocupació, i que converteixi aquest territori en un referent europeu.

El Vallès Occidental, amb una població de 862.369 habitants, genera un 11% del PIB català i el 3% del de l’Estat Espanyol, proporciona una ocupació de 315.016 persones i 24.415 empreses. Malgrat això, tal com recull la declaració, arrossega una desocupació de més de 80.000 persones, de les quals un gran nombre no tenen cap tipus d’ingrés, amb 28.194 llocs de treball perduts a la indústria des del 2009. En aquests últims anys, s’han destruït a la comarca 1.470 centres de treball industrial i s’hi ha executat 1.277 Expedients de Regulació d’Ocupació en els darrers dos anys.

Amb la declaració Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental, els signants volen crear la complicitat i unitat necessàries per iniciar un treball conjunt per tal que la comarca posi en marxa “la seva immensa capacitat de transformació”. El text aprovat aquest dimecres aposta, entre d’altres, per una comarca referent en activitats industrials d’alt valor afegit; per un teixit industrial innnovador i competitiu fonamentat en la implicació dels centres tecnològics del Vallès Occidental i la sinergia amb l’àmbit universitari; per un pla energètic territorial; per reforçar les estructures existents de coordinació interadministrativa en matèria de creixement econòmic; per la implantació d’un sistema de formació dual; i per l’agenda europea 2020, especialment amb els objectius i eixos d’actuació establerts en el RIS3CAT, com a instrument eficaç de reindustrialització sostenible i de competitivitat energètica i impuls a la innovació. Dins les accions concretes que contempla la declaració, també figura realitzar la inversió necessària per establir una via de ferrocarril directa des de la Central Integrada de Mercaderies fins al port de Barcelona.

L’acte de signatura de la declaració Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental ha tingut lloc aquest matí al rectorat de la UAB i ha comptat amb els parlaments de Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, i de Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, ciutat amfitriona de l’acte. En el marc de la trobada, el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan Baptista, ha fet una intervenció al voltant de l’economia del territori del Vallès Occidental.